11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPizza cu foiţă de aur, creaţia unui român stabilit în Italia

Pizza cu foiţă de aur, creaţia unui român stabilit în Italia

Prima pizza din lume cu foiţă de aur de 24 de karate este preparată în localitatea Lido di Jesolo, lângă Veneția, de un român din Bucureşti, relatează Corriere della Sera, citat de G4Media.

Pizza „Mimi La Regina d’Oro 24K” de la restaurantul „Da Robert” este făcută cu mozzarella, sos de roșii, 200 grame de burrata di bufala, frunze de busuioc și foiţă de aur, 100% comestibilă. Preţul unei pizza: 99 de euro.

„Clientul trăiește un moment de glorie”, explică Robert Nedea, proprietarul restaurantului.

”Aurul este singurul metal comestibil pur și a fost întotdeauna un simbol al puterii. Chiar și mâncatul unei astfel de pizza te face să te simți puternic, puternic”, completează el.

Ideea de a face pizza cu aur i-a fost sugerată lui Robert de către fiul său, Alessandro.

”În restaurantele din Dubai presară fripturile cu aur și le vând cu o mie de dolari. Ar trebui să facem asta și pe pizza!”, i-a recomandat fiul.

Robert a luat ideea în serios, şi patru-clienți pe săptămână comandă cel mai scump fel de mâncare din meniu.

„Săptămâna trecută am vândut cinci într-o singură seară! De obicei sunt turiști străini, dar și oameni de afaceri locali și tineri care vor să epateze. Cei care cumpără pizza cu aur o fac pentru a-i impresiona pe cei de la masă sau pe chelnerițele noastre, lăsând un bacșiș de minimum 25 de euro. De asemenea, ei comandă de obicei și o sticlă de șampanie”, a explicat pizzerul.

Fiecare pizza e servită pe acordurile melodiei „We Are the Champions” a formaţiei Queen, ca un ritual al localului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS