-2.5 C
Craiova
miercuri, 8 februarie, 2023
Știri de ultima orăMagazinTrăieşte în avionul lui Onassis

Trăieşte în avionul lui Onassis

Un avion al companiei aeriene grecești Olympic Airways, care din 2012 stă într-o pădure din Oregon, are o istorie surprinzătoare şi plină de farmec.

Inginerul pensionar Bruce Campbell, care a avut viziunea de a salva aeronavele scoase din funcțiune să nu devină fier vechi, a cumpărat avionul în 2009.

A cheltuit sute de mii de dolari pentru a-l cumpăra, a-l aduce pe cei zece acri de pădure pe care îi deține și pentru a-l transforma într-o casă.
„Scopul meu este să schimb comportamentul umanității în această mică nișă”, a spus odată Campbell, potrivit greekreporter.com.
După multă muncă, Campbell a reușit în sfârșit să-și împlinească visul de a trăi într-un avion scos din funcțiune.
Pensionarul doarme pe o canapea, iar aceasta este întinsă pe toată lățimea avionului, îşi face baie într-un duş creat prin rularea unei foi de PVC într-un cilindru.

Istoria avionului Olympic Airways

Dar inginerul pensionar a cumpărat mai mult decât și-a dat seama. Acest vechi avion cu reacție 727, care a devenit locuința pensionarului, are o istorie interesantă.

Pe culoar a mers odată Jacqueline Kennedy Onassis, când trupul soțului ei, Aristotel Onassis, a fost transportat la locul său de odihnă în martie 1975. Avionul a făcut cursa cu sicriul lui Onassis în Grecia, după ce acesta a murit în Franța.

Olympic Airlines, care a fost numită Olympic Airways timp de cel puțin patru decenii, a fost compania aeriană emblematică a națiunii grecești.
Onassis a cumpărat compania aeriană de stat grecească (pe atunci numită T.A.E.) în iulie 1956, redenumindu-o „Olympic Airways” în anul următor. Acesta a transformat compania în una dintre cele mai luxoase și de încredere companii aeriene din lume. De la început, viziunea lui a fost să facă din compania aeriană una dintre cele mai moderne din lume.

Pe 29 septembrie 2009, Olympic Airlines a încetat toate operațiunile și majoritatea zborurilor. „Olympic Air” este noua companie aeriană formată în urma privatizării care a avut loc în acel moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS