12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrăieşte în avionul lui Onassis

Trăieşte în avionul lui Onassis

Un avion al companiei aeriene grecești Olympic Airways, care din 2012 stă într-o pădure din Oregon, are o istorie surprinzătoare şi plină de farmec.

Inginerul pensionar Bruce Campbell, care a avut viziunea de a salva aeronavele scoase din funcțiune să nu devină fier vechi, a cumpărat avionul în 2009.

A cheltuit sute de mii de dolari pentru a-l cumpăra, a-l aduce pe cei zece acri de pădure pe care îi deține și pentru a-l transforma într-o casă.
„Scopul meu este să schimb comportamentul umanității în această mică nișă”, a spus odată Campbell, potrivit greekreporter.com.
După multă muncă, Campbell a reușit în sfârșit să-și împlinească visul de a trăi într-un avion scos din funcțiune.
Pensionarul doarme pe o canapea, iar aceasta este întinsă pe toată lățimea avionului, îşi face baie într-un duş creat prin rularea unei foi de PVC într-un cilindru.

Istoria avionului Olympic Airways

Dar inginerul pensionar a cumpărat mai mult decât și-a dat seama. Acest vechi avion cu reacție 727, care a devenit locuința pensionarului, are o istorie interesantă.

Pe culoar a mers odată Jacqueline Kennedy Onassis, când trupul soțului ei, Aristotel Onassis, a fost transportat la locul său de odihnă în martie 1975. Avionul a făcut cursa cu sicriul lui Onassis în Grecia, după ce acesta a murit în Franța.

Olympic Airlines, care a fost numită Olympic Airways timp de cel puțin patru decenii, a fost compania aeriană emblematică a națiunii grecești.
Onassis a cumpărat compania aeriană de stat grecească (pe atunci numită T.A.E.) în iulie 1956, redenumindu-o „Olympic Airways” în anul următor. Acesta a transformat compania în una dintre cele mai luxoase și de încredere companii aeriene din lume. De la început, viziunea lui a fost să facă din compania aeriană una dintre cele mai moderne din lume.

Pe 29 septembrie 2009, Olympic Airlines a încetat toate operațiunile și majoritatea zborurilor. „Olympic Air” este noua companie aeriană formată în urma privatizării care a avut loc în acel moment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS