17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRecorduri stabilite în 2021

Recorduri stabilite în 2021

Anul 2021 a fost unul al recordurilor înregistrate la Guinness World Records, printre ele se numără și cea mai mare gură din lume a unei femei.

Samantha Ramsdell
Samantha Ramsdell

Samantha Ramsdell a fost confirmată de Guinness World Records ca fiind femeia cu cea mai mare gură din lume. Cavitatea bucală a acesteia măsoară 6,56 centrimetri și ajunge la aproape 10 centimetri când râde.
„Nu m-am gândit niciodată că aș putea să fiu atât de faimoasă pentru gura mea”, a spus Samantha.

Cei mai scumpi cartofi prăjiți din lume

Cu toții cunoaștem cartofii prăjiți ca fiind un aliment accesibil oricui. Ei bine, în 2021 la Guinness World Records a fost înregistrată cea mai scumpă porție de cartofi prăjiți din lume care costă nu mai puțin de 200 de dolari și se găsește la New York.

Cartofii sunt dintr-un anumit soi, sunt gătiți în șampanie și grăsime de gâscă, sunt aromați cu trufe și garnisiți cu aur de 23 de carate.

Cel mai vechi cinematograf din lume

Sala „Eden-Theatre” din sudul Franței a fost înregistrată la Guinness World Records drept cel mai vechi cinematograf din lume.

Acesta a fost inaugurat în 1889 și funcționează chiar și astăzi. Eden a găzduit, la începuturi, spectacole teatrale, concerte și întreceri sportive de box sau lupte greco-romane.
De asemenea, este și locul în care au fost proiectate primele filme ale fraților Lumiere.

Biciclistul care a străbătut India în 8 zile și o oră

În Cartea Recordurilor a fost înregistrat și un biciclist care a pedalat aproape 3.600 de kilometri din nordul Indiei în sudul țării în opt zile, o oră și 37 de minute.
„De când am început ciclismul profesionist, mi-am dorit să reușesc acest record mondial. Mi-a luat ceva timp, dar sunt atât de bucuros că am reușit”, a declarat Adil Teli.

Inelul cu peste 12.000 de diamante

Un inel al casei Renani Jewels din Meerut, India, a fost înregistrat la Guinness World Records pentru numărul uriaș de dimante – 12.638.

Bijuteria este numită „Inelul Prosperității” și conține mii de diamante naturla de 38 de carate.

Cea mai înaltă persoană de sex feminin în viață

O femeie din Turcia care măsoară 215,16 centimetri a fost declarată oficial cea mai înaltă persoană de sex feminin în viaţă de Guinness World Records.

Înălțimea atinsă de Rumeysa Gelgi este rezultatul unei afecţiuni numite sindromul Weaver care, printre altele, determină o creştere accelerată.

Recordul stabilit de două gemene de 107 ani

Două surori gemene din Japonia, în vârstă de 107 ani, au stabilit un nou record pentru cele mai în vârstă surori identice din lume.

Umeno Sumiyama și Koume Kodama

Umeno Sumiyama și Koume Kodama s-au născut pe 5 noimebrie 1913, pe Insula Shodo, în vestul Japoniei, într-o familie cu 11 copii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS