17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin(VIDEO) Vulcanul Popocatepetl s-a trezit din nou la viață

(VIDEO) Vulcanul Popocatepetl s-a trezit din nou la viață

-

Imaginile înregistrate de o cameră de supraveghere arată că cel mai amenințător vulcan din Mexic, Popocatepetl, s-a trezit, sâmbătă, din nou la viață.
Vulcanul Popocatepetl a înregistrat o explozie care a generat o coloană de abur, gaze și conținut scăzut de cenușă înălțime de 1200 de metri, pe lângă adăugarea a 128 de expirații în 24 de ore, a raportat Coordonarea Națională a Protecției Civile (CNPC).
Pe contul său de Twitter, el a detaliat că explozia, raportată la 1:34 dimineața sâmbătă, a aruncat fragmente incandescente la mică distanță de crater, www.eluniversal.com.mx.

Erupția a format o coloană de cenușă care a ajuns la 3 kilometri distanță. Potrivit autorităților, nu au fost produse pagube.
Cu toate acestea, la 10 dimineața, CNPC a anunțat că Popócatepetl a produs o altă expirație, care a generat o coloană de abur, gaze și cenușă de 1.600 de metri înălțime.
Vulcanul Popocatepetl, înalt de 5.400 de metri, a fost destul de activ în ultimii ani.

Una dintre cele mai puternice erupții a avut loc în anul 2000 și a dus la evacuarea a 50.000 de rezidenţi din trei state învecinate. Pe o rază de 100 de kilometri în jurul craterului trăiesc 25 de milioane de oameni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

(VIDEO) Ceremonia lopeții, la Spitalul Regional. Olguța a venit...

Astăzi a avut loc ceremonia de „spargere a solului”...

ȘTIRI GdS