21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn șarpe de 3 metri s-a ascuns pe raftul unui supermarket din Australia

Un șarpe de 3 metri s-a ascuns pe raftul unui supermarket din Australia

O femeie din Australia a găsit un șarpe de 3 metri la rafturile cu condimente ale unui supermarket din Sydney. Din fericire, Helaina Alati este antrenată în salvarea animalelor sălbatice, a prins și a eliberat șarpele în sălbăticie, scrie Digi24.

Helaina Alati, 25 de ani, era la cumpărături într-un magazin din Sydney când a văzut un piton lung de 3 metri care ieșea dintre rafturi la raionul de condimente, scrie BBC.

Magazinul este situat în nord-vestul orașului, la periferie, în apropierea unei zone cu multă vegetație. 

„Am întors capul și l-am văzut la 20 de centimetri de fața mea, uitându-se la mine”, a declarat tânăra pentru BBC

Ea a identificat șarpele ca fiind un piton-diamant, neveninos.

„Se uita drept în ochii mei, ca și cum mi-ar fi spus: Poți să mă scoți afară, te rog?”, a mai spus Helaina. 

Şarpele a fost luat şi eliberat în natură

După ce l-a filmat, tânăra a alertat personalul magazinului și le-a spus că îi poate ajuta, dacă au nevoie. A mers acasă, a luat un sac special pentru șerpi, s-a întors la magazin, l-a bătut ușor pe coadă și șarpele s-a strecurat singur în sac. L-a eliberat apoi departe de zona locuită, în tufișurile unde trăiesc multe specii de animale în jurul metropolei Sydney.

Helaina este antrenată în „mânuirea” șerpilor, a salvat mai mult de 20 de reptile până acum. Ea spune că prietenii o numesc în glumă „fata șarpe”, cu referire la o scenă din Harry Potter.

„Ca să fiu sinceră, e cel mai tare lucru care mi s-a întâmplat în ultima vreme, având în vedere lockdown-ul. Angajații magazinului făceau poze” în timp ce Helaina scotea șarpele din magazin, a mai povestit ea.

Helaina bănuiește că șarpele a stat toată noaptea în magazinul în care probabil a intrat prin tavan, unde pitonii-diamant își fac cuib de obicei. „Zeci de oameni au trecut pe lângă el și au luat condimente” din raftul unde se ascundea șarpele, a mai spus tânăra.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS