16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAngajatul unui spital din Italia a chiulit 15 ani de la serviciu

Angajatul unui spital din Italia a chiulit 15 ani de la serviciu

Un bugetar din Italia a depășit recordul național de absenteism de la serviciu, după ce a încasat salariul fără să se prezinte la muncă vreme de 15 ani, scrie digi24.

Polițiștii italieni spun că angajatul a fost plătit cu salariul lunar, încasând un total de 538.000 de euro, în ciuda faptului că nu s-a prezentat la serviciu din 2005. Bărbatul avea contract de muncă la spitalul Pugliese Ciaccio din orașul sudic Catanzaro.

În vârstă de 67 de ani, bărbatul riscă acum să fie condamnat pentru abuz în serviciu, uz de fals și extorcare. Șase manageri sunt, de asemenea, investigați pentru că ar fi permis acestuia să lipsească de la serviciu fără să ia nicio măsură, o practică utilizată frecvent în sectorul public italian.

Polițiștii au descoperit că bărbatul a amenințat-o pe directoarea spitalului ca aceasta să nu înceapă o cercetare disciplinară împotriva lui.

Ulterior, directoarea s-a pensionat, iar bărbatul a continuat să lipsească de la serviciu pentru că nimeni din conducerea spitalului nu l-a mai verificat.

În 2016, guvernul a înăsprit legea în ce privește absenteismul la serviciu, în contextul în care o investigație a dezvăluit că aceasta este o practică des utilizată de bugetarii italieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS