16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinLucruri care nu au ce căuta în dormitor

Lucruri care nu au ce căuta în dormitor

Fiecare persoană petrece în medie o treime din viață în dormitor și de aceea acestă cameră ar trebui decorată într-un mod plăcut. Casa.acasa.ro ne învaţă ce greşeli trebuie să evităm în amenajarea dormitorului.

Combinații cu magenta, roșu și alb

Culorile influențează starea de spirit și atitudinea oamenilor. Culoarea potrivită te poate convinge să cumperi un obiect, să te simți în siguranță sau nervos. Culorile din dormitor îți pot „spune” cum să te simți. Culorile mate ne ajută să ne simțim relaxați. Dacă avem de ales între o culoare mată și una sclipitoare, e mai bine să o alegem pe prima.

Albastrul mat, de exemplu, este considerat cea mai bună culoare pentru dormitor, acompaniat de verde, galben pai și argintiu.
Cea mai proastă alegere de culori pentru dormitor include magenta, roșu și alb.

O multitudine de perne și pernuţe

Pernuțele pe canapea sau pe pat dau un sentiment de confort dar şi multe bătăi de cap. De fiecare dată, când vrei să te bagi în pat, trebuie să le aduni pe toate, să le depozitezi undeva, iar dimineața să le aranjezi la loc pe pat. Pentru un somn bun, avem nevoie doar de o pernă, așa că scăpați de restul. Dacă simțiți nevoia de încă o pernă înseamnă că cea pe care dormiți nu este potrivită pentru dumneavoastră și aveți nevoie de una mai înaltă. Sunt disponibile acum pentru toate gusturile, trebuie doar să o găsiți pe cea potrivită.

Coșul de rufe ținut în dormitor

În primul rând, atunci când vezi o grămadă de rufe murdare, creierul o percepe că pe o sarcina de îndeplinit cât mai curând posibil. Astfel, îți va fi mai greu să te relaxezi. În al doilea rând, rufele murdare miros urât, iar atmosfera din dormitor nu va fi cea mai plăcută.

Salteaua prea veche

Majoritatea oamenilor nu știu că până și saltelele au perioada lor de valabilitate, de obicei între opt și zece ani. Mulți încă dorm pe saltele vechi de 30-40 de ani, fără să se gândească să o schimbe, de obicei din motive financiare.

Problema este că o saltea veche vă poate afecta foarte mult spatele. Vă veți trezi obosiți și cu dureri. Pe lângă asta, salteaua, dacă nu este curățată regulat, se umple de acarieni. Cu cât este mai veche salteaua, cu atât mai multe insecte trăiesc în ea.

Veioze cu lumină puternică sau candelabre

Una dintre cele mai proaste idei este instalarea unui candelabru sau a unei lustre voluminoase deasupra patului. Lumina vă intră direct în ochi și nu vă veți putea relaxa sau dormi. De asemenea, nu ajută nici când vreți să citiți în pat. Cea mai bună soluție de iluminare pentru dormitor este folosirea veiozelor, câte una pe fiecare parte a patului.

Televizorul în dormitor

Majoritatea avem televizoare în dormitor, dar televizorul rămas pornit are o influență nefastă: ne împiedică să avem un somn profund și odihnitor. Dacă nu puteți muta televizorul în altă cameră, măcar încercați să nu îl deschideți când mergeți la culcare.

Perdele transparente

Cea mai bună opțiune pentru dormitor o reprezintă draperiile opace, care să acopere complet ferestrele. Cele subțiri și transparente lasă lumina să treacă, așa că va fi mai greu să adormiți, mai ales dacă va place să mai trageți câte un pui de somn după amiază. De asemenea, trebuie să poziționăm corect draperiile: cu cât mai sus, cu atât mai bine. Altfel, pereții pot să pară prea joși.

Covorul așezat greșit

Designerii au o regulă: covoarele mari ar trebui așezate chiar sub pat. Ideea e că atunci când te trezești și te dai jos din pat, să pășești pe covor și nu pe podeaua rece. Atingerea moale și delicată a covorului îți va da o senzație plăcută, ideală pentru a începe ziua cu dreptul.

Așternuturi din materiale groase

O țesătură este cu atât mai groasă și densă cu cât are un număr mai mare de fire. Un număr de 1.000 de fire este suficient pentru materialul lenjeriei de pat. Acest număr indică o țesătură de calitate, ce vă va asigura o odihnă plăcută.

Feţe de pernă brodate

Broderiile sunt, desigur, frumoase și dau un aer de confort. Dar textura în relief poate deranja în timpul somnului. De asemenea, dimineața vă veți trezi cu modelul imprimat pe față.

Design prea uniform

Atunci când toată mobilă este cumpărată din același magazin, de la același producător și are același design, poate fi de prost gust.

Un pat foarte jos

Cu cât este mai înalt un pat, cu atât vă veți simți mai în siguranță. De altfel, dacă patul este prea jos, aveți mai puțin spațiu de depozitare sub el.

Pat fără tăblie

Designerii spun că paturile fără tăblie sunt asemenea ferestrelor fără rame. Dormitorul arată neterminat.

Paturi sau cuverturi până la podea

O pătură foarte mare nu face camera să pară picantă, dimpotrivă, o face să pară dezordonată. În plus, nu este recomandat să ne învelim cu o pătură care a fost pe podea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS