14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn român a dat trei sferturi de milion de euro pe o baracă de pe malul unui lac din Austria

Un român a dat trei sferturi de milion de euro pe o baracă de pe malul unui lac din Austria

O baracă din lemn de pe malul unui lac din Austria a costat 755.000 de euro, bani licitați de un român, care și-a adjudecat construcția din lemn dintre 20 de participanți, scrie stiridiaspora.

Locuitorii din St. Gilgen sunt cunoscuți pentru astfel de prețuri exorbitante pentru locurile de baie și proprietățile de pe Lacul Wolfgang. Dar ce s-a întâmplat acum numesc o „nebunie”.

O baracă fără curent electric, apă sau canalizare

La licitația care s-a desfășurat la Judecătoria Thalgau din Salzburg, o cabană de baie de 12 metri pătrați, dărăpănată, din St. Gilgen pe Lacul Wolfgang a fost licitată pentru 755.000 de euro de către un român a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Construcția din lemn este amplasată pe stâlpi de lemn înfipți în lac, terenul aparține pădurilor federale pentru contractul de utilizare expiră în 2024. 

În plus față de cabana de baie din lemn, pentru care s-a emis o autorizație pentru demolare și reconstruire, mai există o terasă din lemn de aproximativ 20 de metri pătrați și o mică pasarelă atașată, astfel încât suprafața totală este de 40,68 metri pătrați. Construcția nu nu are branșamente de electricitate, apă sau canalizare. La ea se poate ajunge numai printr-un podeț și un terasament deținut de municipalitate.

La licitație au participat aproximativ 20 de ofertanți, printre care un fost consilier de stat sau familia unui fotbalist profesionist. Dar când licitația a ajuns la 600.000 de euro, a rămas doar misteriosul român bogat. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS