3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Îngheţată de pepene galben

Reţeta de weekend – Îngheţată de pepene galben

Ingrediente:
3 linguri rase cu praf de cremă de vanilie, 1 lingură rasă cu zahăr pudră, 600 mililitri lapte, 150 mililitri smântână, 1/2 linguriţă cu esenţă de vanilie, 200 grame lapte condensat, 750 grame pulpă de pepene galben pasată

Mod de preparare:
Puneţi praful de cremă de vanilie, zahărul şi 2 linguri de lapte într-un bol şi mixaţi cu un blender de mână. Turnaţi laptele rămas într-o crăticioară şi încălziţi-l până când aproape dă în fiert, apoi adăugaţi-l treptat în crema de vanilie, amestecând constant. Turnaţi totul înapoi în cratiţă şi fierbeţi la foc mic, unu-două minute, apoi luaţi cratiţa de pe foc.
Lăsaţi să se răcorească 5 minute, apoi adăugaţi vanilia şi laptele condensat. Lăsaţi să se răcească complet. Turnaţi compoziţia într-o formă de plastic şi daţi la congelator o oră şi jumătate.
Scoateţi compoziţia într-un bol şi bateţi-o cu un mixer până devine cremoasă. Adăugaţi piureul de pepene galben, mixaţi bine, apoi turnaţi compoziţia înapoi în forma de plastic. Daţi din nou la congelator. Scoateţi îngheţata cu 15 minute înainte de servire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS