5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Sirop de vișine cu miere

Reţeta de weekend – Sirop de vișine cu miere

Ingrediente:
500 ml suc de vișine, 500 g miere, zeama de la o jumătate de lămâie

Mod de preparare:
Alege vișinele, spală-le și scoate sâmburii. Pune visinele într-un robot de bucătărie sau blender. Mixează câteva secunde, până obții o pastă. Strecoară sucul de vișine și cântărește-l. Dacă folosești storcătorul de fructe, nu mai este nevoie de strecurare. Amestecă sucul obținut cu zeama de la o jumătate de lămâie și mierea. Proporțiile sunt egale, adică la 500 ml suc pui 500 g miere. Pune siropul obținut în recipiente de sticlă și închide-le ermetic. Lasă la macerat una-două săptămâni, într-un loc întunecat și răcoros. Păstrează siropul în cămară sau beci până în momentul consumului. Dacă nu ai spațiu de depozitare și vrei să îl ții în frigider și să-l consumi repede, atunci cantitatea de miere poate fi mai mică decât cea a sucului de vișine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS