15.3 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Chec aperitiv pufos, cu şuncă, ardei şi caşcaval

Reţeta de weekend – Chec aperitiv pufos, cu şuncă, ardei şi caşcaval

Ingrediente:
6 ouă, 100 ml ulei, 200 g făină, 1 linguriţă praf de copt, 150 g cârnat afumat sau alt mezel, 100 g caşcaval sau brânză tare, 50 g măsline fără sâmburi, 1 ardei gras, sare, piper

MOD DE PREPARARE:

Se sparg ouăle, se separă albuşul de gălbenuş. În gălbenuşuri adăugăm sare şi amestecăm foarte bine, folosind un tel. Lăsăm gălbenuşurile deoparte, să îşi intensifice culoarea. Batem albuşurile spumă, folosind un mixer.
Adăugăm piper. Piperul este facultativ, dar un strop de piper proaspăt măcinat dă o aromă aparte.
Amestecăm gălbenuşurile şi adăugăm uleiul puţin câte puţin, în timp ce amestecăm, la fel ca la maioneză.
Peste albuşuri răsturnăm amestecul de gălbenuş şi amestecăm uşor, de jos în sus. Adăugăm ardeiul, măslinele, caşcavalul şi cârnaţii, toate tăiate cubuleţe. Amestecăm din nou. Adăugăm făina şi praful de copt, folosind o sită. Le adăugăm în ploaie, treptat, timp în care amestecăm constant, de jos în sus, cu mişcări uşoare.
Într-o tavă de cozonac tapetată cu hârtie de copt răsturnăm aluatul. Îl nivelăm deasupra.
Adăugăm checul aperitiv în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200 de grade Celsius, foc sus-jos la cuptoarele electrice, foc mediu la cuptoarele pe gaz. Coacerea durează 40-50 de minute, până când este rumenit frumos deasupra. Se scoate din cuptor, se lasă la răcit minimum 20 de minute. Nu se taie fierbinte, că se sfărâmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS