8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinInvestitor al Tesla şi SpaceX finanţeză un startup de taxiuri zburătoare

Investitor al Tesla şi SpaceX finanţeză un startup de taxiuri zburătoare

Unul dintre cei mai mari investitori ai Tesla şi SpaceX, companiile fondate de Elon Musk, investeşte 35 de milioane de dolari în Lilium – un startup ce vrea să lanseze în piaţă taxiuri zburătoare, scrie theverge.com.

Lilium, un startup german ce dezvoltă autovehicule zburătoare, a anunţat luni că a ridicat o investiţie de 35 de milioane de dolari din partea Baillie Gifford, companie scoţiană cu o istorie de peste 112 ani.

Vehiculele eVTOL la care lucrează startup-ul ar urma să fie gata până în 2025.

În martie, Lilium a mai obţinut o finanţare de 240 de milioane de dolari, când economiile din întreaga lume începeau să simtă efectele pandemiei COVID.

Lilium, cu sediul în Munchen, vine cu unul dintre cele mai promițătoare proiecte prin care vrea să ofere servicii de taxi urban menit să suplinească traficul clasic.

Baillie Gifford, firma de management a activelor din Scoția, este al doilea cel mai mare acționar al Tesla, după Elon Musk. Firma deține 7,67 la sută din Tesla, care valorează 10,35 miliarde de dolari. Printre finanţatorii rundei din martie în Lilium se numără investitori precum Atomico, Freigeist Capital, LGT și Tencent, care a condus runda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS