Acasă Magazin Epava pachebotului Titanic, protejată de SUA și Marea Britanie

Epava pachebotului Titanic, protejată de SUA și Marea Britanie

-

Epava pachebotului Titanic, aflată la 4.000 de metri adâncime, a intrat sub protecția SUA și a Marii Britanii. Ambele state au ratificat un acord care le oferă dreptul de a accepta sau respinge accesul pe navă.

SUA și Marea Britanie vor decide totodată și în privința obiectelor găsite în afara epavei. Marea Britanie a semnat tratatul internațional încă din 2003, însă acesta a intrat în vigoare abia acum, după ce a fost ratificat și de Statele Unite.
„Aflată la o adâncime de peste 4.000 de metri, nava Titanic a devenit cea mai documentată tragedie maritimă din istorie“, a spus Nusrat Ghani de la Departamentul Britanic pentru Transport.

1.514 pasageri au murit în apa înghețată a Atlanticului

Pachebotul Titanicu a fost considerat cea mai mare navă din lume în 1912. Pe 10 aprilie a plecat în voiajul inaugural, între Southampton, Anglia și New York, SUA, având la bord 2.223 de pasageri.
Pe data de 14 aprilie, nava s-a lovit de un iceberg și în mai puțin de trei ore s-a scufundat.
În cele 20 de bărci de salvare au intrat 710 de oameni, deși fiecare era testată pentru 70 de persoane. Restul de 1.514 pasageri au murit în apa înghețată a Atlanticului.

ȘTIRI VIDEO GdS