5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinEpava pachebotului Titanic, protejată de SUA și Marea Britanie

Epava pachebotului Titanic, protejată de SUA și Marea Britanie

Epava pachebotului Titanic, aflată la 4.000 de metri adâncime, a intrat sub protecția SUA și a Marii Britanii. Ambele state au ratificat un acord care le oferă dreptul de a accepta sau respinge accesul pe navă.

SUA și Marea Britanie vor decide totodată și în privința obiectelor găsite în afara epavei. Marea Britanie a semnat tratatul internațional încă din 2003, însă acesta a intrat în vigoare abia acum, după ce a fost ratificat și de Statele Unite.
„Aflată la o adâncime de peste 4.000 de metri, nava Titanic a devenit cea mai documentată tragedie maritimă din istorie“, a spus Nusrat Ghani de la Departamentul Britanic pentru Transport.

1.514 pasageri au murit în apa înghețată a Atlanticului

Pachebotul Titanicu a fost considerat cea mai mare navă din lume în 1912. Pe 10 aprilie a plecat în voiajul inaugural, între Southampton, Anglia și New York, SUA, având la bord 2.223 de pasageri.
Pe data de 14 aprilie, nava s-a lovit de un iceberg și în mai puțin de trei ore s-a scufundat.
În cele 20 de bărci de salvare au intrat 710 de oameni, deși fiecare era testată pentru 70 de persoane. Restul de 1.514 pasageri au murit în apa înghețată a Atlanticului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS