Acasă Magazin Ce a descoperit un fotograf într-un parc afectat de incendiile din Australia

Ce a descoperit un fotograf într-un parc afectat de incendiile din Australia

-

Incendiile devastatoare din Australia au ars peste 6,3 milioane de hectare de teren, nenumărați copaci au fost doborâți, iar milioane de animale au murit. Zone uriașe din mediul natural al continentului au fost distruse, scrie BBC.

Însă, în unele zone devastate de flăcări, natura s-a încăpățânat să renască din propria cenușă. Fotograful Murray Lowe a surprins acest fenomen în apropierea casei sale. Noi plante au răsărit la rădăcinile și din trunchiurile arse ale copacilor.

Murray Lowe, un fotograf australian care locuiește în cea mai afectată zonă a Australiei a documentat modul în care incendiile au afectat flora din apropierea locuinței sale, însă a observat un fenomen cu adevărat surprinzător în parcul Național Dhurag.

„Cenuşa se ridica în aer la fiecare pas, în timp ce ne plimbam printre trunchiurile copacilor, într-o linişte înfricoşătoare pe care numai nişte focuri de această intensitate o pot lăsa în urmă. Descoperirea urmelor de viaţă vegetală a fost semnul reînnoirii pe care o căutam. Am fost martorii renaşterii unei păduri din cele pentru care Australia este atât de cunoscută“, a explicat Lowe.

Aproape jumătate de miliard de animale au fost afectate de incendiile din sudul Australiei, iar milioane dintre acestea ar fi murit, potrivit ecologișilor de la Universitatea din Sydney. Printre acestea se numără păsări, reptile, mamifere, inclusiv insecte și broaște – ceea ce înseamnă că adevăratul număr este mult mai mare.

Valentina Grădinaru

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscopul de weekend

Berbec Nivelul de energie fizică și mentală este foarte ridicat astăzi şi vă puteţi simți neliniștit toată dimineața. Sunt posibile cumpărături, vizite...