10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNew York Times a inclus România pe lista destinațiilor de vizitat în 2020

New York Times a inclus România pe lista destinațiilor de vizitat în 2020

Publicația New York Times a inclus România în topul celor 52 de locuri de vizitat în 2020. Locul pe care prințul Charles l-a numit „o comoară de neprețuit”, „Alpii Transilvaniei“, este promovat alături de destinații precum Bolivia, Washington, Paso Roble sau Sicilia, potrivit digi24.ro.

În România se află 65% din pădurile seculare ale Europei, scrie jurnalistul Gabriel Leigh. „Pentru a experimenta o parte din sălbăticia reală nu este nevoie să mergeți până la capătul Pământului, ci vizitați România. Aceste păduri adăpostesc urși, lupi și o floră surprinzătoare“.
New York Times propune o vizită în Parcul Național Domogled – Valea Cernei sau o drumeție în Munții Făgăraș. De asemenea, laudă Transfăgărășanul, spunând că este „o destinație în sine pentru pasionații de mașini“.

„Niciodată nu a existat un moment mai potrivit pentru a vedea și a celebra aceste păduri“

„Niciodată nu a existat un moment mai potrivit pentru a vedea și a celebra aceste păduri. În ciuda eforturilor conservatorilor, inclusiv ale prințului Charles, care le-a numit „o comoară naturală neprețuită“, pădurile din România sunt în pericol din cauza exploatărilor ilegale și a hoților de lemne“, se precizează în New York Times.
Turiștii care vin în număr mare ar putea avea un impact pozitiv, transmițând un mesaj împotriva defrișărilor masive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS