11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Barul de oxigen

În New Delhi, capitala Indiei, concentraţia de praf din aer depăşeşte cu mult limita de toleranţă fixată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Metropola indiană a bătut recent tristul record de oraşul cel mai poluat din lume. Conform ultimului raport făcut public de compania IQAir, platforma Airvisual şi organizaţia Greenpace, în India se află şapte dintre cele zece cele mai poluate oraşe din lume. Guvernatorul capitalei New Delhi, Kejriwal, a spus despre oraşul pe care îl administrează că este „o cameră de gazare“.

Cum să faci bani din oxigen

În aceste condiţii, un tânăr întreprinzător a avut ideea înfiinţării unui bar insolit. El vinde… oxigen. Clienţii săi pot inhala, timp de 15 minute, un cocteil de oxigen pur 99% amestecat cu diverse arome. O „şedinţă“ de aer curat costă 500 de rupii (şapte dolari). Chiar dacă acest produs nu are efecte validate ştiinţific, barul este frecventat de mulţi clienţi, în special persoane de vârstă mijlocie şi vârstnice. Proprietarul barului, Ajay Johnson, îşi promovează afacerea susţinând că o „şedinţă“ de inhalare de oxigen pur poate ajuta la detoxifierea organismului, reducând impactul poluării şi al carbonului respirat, oferă energie corpului şi îl ajută să se relaxeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS