5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAutoToyota Corolla, cea mai vândută mașină din lume

Toyota Corolla, cea mai vândută mașină din lume

Toyota Corolla ocupă prima poziție în topul celor mai vândute mașini din lume în prima jumătate a anului cu aproape 515.000 de unități și este urmată la mare distanță de Toyota RAV4 și Honda Civic, scrie automarket.ro

Constructorii japonezi domină topul celor mai vândute mașini din lume în prima jumătate a anului. Jato, furnizorul de informații auto a analizat datele de vânzări din cele mai importante 53 de piețe mondiale, iar Japonia ocupă primele 4 poziții în clasament.

Toyota crește cu 4% față de anul trecut

Toyota Corolla a devenit cea mai vândută mașină din lume în primele șase luni ale anului cu aproape 515.000 de unități, după o creștere cu 4% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Performanța are la bază atât faptul că Toyota a reînceput să vândă Auris sub numele Corolla și pe piața europeană, cât și a faptului că modelul este disponibil într-o gamă variată de caroserii.

Tot din gama japoneză, pe locul 2 se află SUV-ul RAV4

Între timp, poziția a doua este ocupată de Toyota RAV4, care este practic cel mai vândut SUV din lume, cu aproape 435.000 de unități. SUV-ul japonez a înregistrat o creștere de 12% datorită vânzărilor bune din China, Europa și Mexic.

Următoarele două locuri din clasament sunt ocupate exact de rivalii tradiționali ai celor două modele din top, și anume Honda Civic (405.000 de unități) și Honda CR-V (392.000 de unități).

Poziția a cincea îi revine pick-up-ului american Ford F-150. Până în acest an, Jato calcula la un loc vânzările tuturor modelelor Ford din seria F, inclusiv F-150, F-250 sau F-550, motiv pentru care Ford F-150 era considerat cel mai vândut model din lume.

Singurul constructor european prezent în top 10 mondial este Volkswagen, prin cele două modele de referință ale sale, Golf și Polo, care ocupă locurile 6 și 7. Ambele modele germane scăderi de peste 14% la vânzări, la fel ca și Nissan X-Trail (comercializat drept Nissan Rogue în SUA), care ocupă locul 8.

Top 10 este completat de două modele care se comercializează preponderent în Statele Unite, și anume Toyota Camry și Nisan Sentra.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS