13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinObiceiuri şi tradiții de Sfântul Alexandru

Obiceiuri şi tradiții de Sfântul Alexandru

Sfântul Alexandru, considerat de către Biserică și protectorul omenirii este sărbătorit în fiecare an pe data de 30 august.

Unul dintre cei mai mari ierarhi ai Bisericii, Sfântul Alexandru a fost și un apărător neînfricat al credinței creștine.

Sfântul Alexandru a trăit în secolul al IV-lea, timp în care a fost ucenic al Arhiepiscopului Mitrofan al Bizantinului, iar ulterior a fost numit patriarh în locul acestuia. Sfântul Alexandru a fost trimis de către Patriarhul Mitrofan să participe la Sinodul I ecumenic de la Niceea cu scopul de a apăra dreapta credința de Arie, deoarece unul dintre preoți și alți partizani ai ereziei ariene începuseră să răspândească o învățătură neconformă cu tradiția și credința Bisericii, conform crestinortodox.ro.

Sfântul Alexandru sau “protectorul omenirii” – sărbătorit pe 30 august Imediat cum Sf. Alexandru s-a întors la Constantinopol, în fața Patriarhului Mitrofan s-a arătat îngerul Domnului, spunându-i că se apropie sfârșitul și poruncindu-i să îl lase după EL pe Alexandru ca Patriarh.
În calitate de Patriarh, Sfântul Alexandru a dus o luptă extrem de grea cu adepții ereziei ariene și cu filosofii.

În această zi de sărbătoare, se spune că nu este bine să îți vorbești aproapele de rău. Biserica îndeamnă toți credincioșii să fie mai milostivi cu cei năpăstuiți de soartă.
De Sf. Alexandru creștinii sunt îndemnați să spună rugăciunea Sfântului Alexandru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS