Acasă Magazin Auto Volkswagen își va schimba logo-ul în luna septembrie

Volkswagen își va schimba logo-ul în luna septembrie

-

Volkswagen a anunțat joi că va prezenta un nou logo cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie. Producătorul german susține că a simțit nevoia unei noi identități vizuale ca urmare a scandalului Dieselgate, informează automarket.ro

Volkswagen va avea din luna septembrie un logo mai simplu și mai modern adaptat la noile tendințe din lumea digitală, iar acesta va fi introdus în premieră pe Golf 8.

Volkswagen nu a oferit încă nicio imagine cu noul logo, însă menționează că acesta este „mai tânăr, mai digital și mai modern”.

Constructorul bavarez oferă totuși unele detalii

Volkswagen va renunța la efectul 3D al celor două litere V și W din componența logo-ului în favoarea unui design bidimensional, cunoscut în lumea digitală drept „flat”. De altfel, logo-urile de tip „flat” și-au făcut apariția pentru prima oară pe sistemul de operare iOS prezent pe telefoanele iPhone dezvoltate de Apple. Acestea au fost ulterior adoptate de întreaga industrie digitală, întrucât sunt mai simple și mai ușor de reprezentat în mediile digitale.

Literele V și W vor fi integrate în continuare într-un cerc, însă nu se vor mai atinge. Pe modelele constructorului, logo-ul va fi alb pe un background negru, în timp ce viitoarele modele de performanță GTI vor avea o versiune roșie a logo-ului.

„Actualul logo a devenit greu, într-un fel imobil, în special în era digitală de astăzi. Noul logo a fost redus la componentele esențiale. Este plat, deschis, plin de contrast și ușor de perceput”, explică Jochen Sengpiehl, directorul de marketing al Volkswagen.

Simultan cu noul logo, Volkswagen va opera o mică schimbare și în culorile oficiale ale constructorului. Pe lângă alb și albastru închis, o nuanță de albastru deschis va deveni de asemenea una dintre culorile oficiale ale mărcii.

Noul Volkswagen, cu noul logo

Noul logo a primit numele „noul Volkswagen” și a fost dezvoltat de o echipă internă a celor de la Volkswagen pe parcursul ultimelor trei ani. Logo-ul va fi dezvăluit simultan cu prezentarea oficială a hatchback-ului electric ID.3. 

Cu toate acestea, Volkswagen a anunțat că primul model care va purta noul logo va fi noua generație Golf, care va fi prezentată în luna octombrie și care va fi disponibilă pentru achiziție până la sfârșitul acestui an.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Francezul Claude Dielna, în vizorul Universităţii Craiova

Universitatea Craiova vrea să se întărească în apărare chiar înaintea derbiului cu CFR Cluj, din ultima etapă a sezonului regulat. Alb-albaştrii sunt...