Acasă Politica International Indonezia blochează internetul în Papua pentru a reduce protestele violente

Indonezia blochează internetul în Papua pentru a reduce protestele violente

-

Indonezia a întrerupt accesul la internet în estul provinciei Papua pentru a împiedica postările provocatoare online de a alimenta violența. Protestatarii au atacat clădirile, o piață și o închisoare, au maltratat studenții și au perceput discriminări etnice, informează Reuters.com

Poliția a dus peste 1.200 de ofițeri în Papua pentru a potoli protestele violente în mai multe orașe, inclusiv Timika, care se află în apropierea gigantei mine de cupru Grasberg.

Papua a fost vizitată de către oficiali

Ministrul de securitate al Indoneziei, șeful poliției și comandantul militar au vizitat joi Sorong pentru a inspecta unde au izbucnit protestele, dar nu au fost raportate noi manifestații.

În timp ce o mișcare separatistă s-a stins timp de zeci de ani în Papua, cu plângeri frecvente ale abuzurilor la drepturi împotriva forțelor de securitate indoneziene, recenta mânie pare să fie legată de clamele rasiste împotriva studenților papuani care au fost reținuți săptămâna trecută.

Studenți cu probleme în Indonezia

Studenții au fost arestați din dormitorul lor din orașul Surabaya din estul Java, după ce au fost acuzați că nu respectă pavilionul indonezian în timpul sărbătoririi Zilei Independenței Indoneziei.

Ministerul de comunicare al Indoneziei a blocat accesul la datele de telecomunicații și la internet pentru a împiedica papuanii să acceseze rețelele de socializare încă de miercuri seară.

„Acesta este un efort de a înlătura farsă și, cel mai important, de a opri oamenii să partajeze mesaje provocatoare care pot provoca ura rasială”, a spus el, adăugând că limita poate fi ridicată „dacă situația s-a calmat”.

Poliția a arestat 20 de persoane în Timika, unde mii de protestatari au aruncat cu pietre în clădirea parlamentului, în mai multe case, magazine și hoteluri.

Președintele Joko Widodo a fost informat că situația din Papua este sub control, a declarat secretariatul său, într-o declarație, miercuri.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

Gospodărie în flăcări la Săcelu

Pompierii gorjeni au fost solicitați să intervină miercuri dimineață pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o...

15 percheziţii domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală

Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR efectuează, miercuri, 15 percheziţii domiciliare, în cadrul unei operaţiuni pentru combaterea...