20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Magazin Donald Trump nu vrea să facă afaceri cu Huawei

Donald Trump nu vrea să facă afaceri cu Huawei

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu dorește ca Statele Unite să facă afaceri cu Huawei. Administrația se gândeste să prelungească o perioadă de garanție pentru companie, informează Reuters.com

Departamentul de Comerț al SUA trebuie să extindă o răscumpărare acordată companiei din China. Aceasta permite cumpărarea consumabilelor de la companiile americane, astfel încât să poată deservi clienții existenți.

Donald Trump: securitatea națională, pe primul loc

Trump a declarat că nu dorește să facă afaceri cu Huawei din motive de securitate națională.

„În acest moment, se pare că nu vom face afaceri. Nu vreau să fac afaceri deloc pentru că este o amenințare la adresa securității naționale și chiar cred că mass-media a acoperit problema puțin diferit de cum era.”, a declarat Donald Trump.

Președintele SUA a mai spus că există părți mici ale afacerilor cu Huawei care ar putea fi scutite de o interdicție mai mare. El nu aprecizat a spus dacă administrația lui va extinde „licența generală temporară”.

Directorul Consiliului Național Economic, Larry Kudlow, a declarat că Departamentul de Comerț va prelungi procesul de licențiere a companiei Huawei cu trei luni, ca gest de „bună-credință” pe fondul unor negocieri comerciale mai ample cu China.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...