10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinElectric Castle: fani revoltați de maneaua lui Adrian Minune

Electric Castle: fani revoltați de maneaua lui Adrian Minune

Festivalierii prezenţi la scena Hangar de pe domeniul Banffy din Bonţida, au avut ocazia să audă maneaua lui Adi Minune „Aşa sunt zilele mele“, introdusă de rapperul estonian Tommy Cash în show-ul său, informează stiridecluj.ro

După Neversea, maneaua lui Adi Minune, „Aşa sunt zilele mele“, s-a auzit şi la Electric Castle, ceea ce a stârnit un scandal între organizatorii festivalului din Cluj, artistul estonian care a introdus piesa în show-ul său, fani și festivalieri.

Dacă participanţii festivalului de la Marea Neagră au întâmpinat atunci maneaua cu aplauze şi urale, ba chiar au fredonat versurile, reacţiile publicului de la Bonţida au fost împărţite. Pe lângă cei entuziasmaţi de moment, au fost şi câţiva care l-au huiduit.

Organizatorii Electric Castle văd o „lipsă de respect“

Nici organizatorii Festivalului Electric Castle nu au fost prea încântaţi de alegerea rapperului estonian Tommy Cash. Aceştia au anunţat ulterior, printr-o postare pe pagina oficială a evenimentului, că nu-l vor mai chema pe rapper la ediţiile următoare: „Mulţumim, Tommy Cash! Pentru ultima ta reprezentaţie la Electric Castle.“ 

„Tommy a preferat să aducă în show-ul său o linie muzicală şi vizuală mult prea explicită, care arată lipsă de respect faţă de publicul nostru. Asta implică şi continuarea neoriginală a controversei de la Neversea, doar de dragul promovării. Îl iubim pe Tommy pentru atitudinea sa anti-corectitudine politică“, a explicat pentru VICE managerul de comunicare Electric Castle, Andi Vanca.

Tommy Cash: „înjositor, oribil şi şocant“

„Nu voi mai cânta niciodată la Electric Castle, până când promoterii nu se vor autoeduca să fie buni cu persoanele mai puţin norocoase şi nu se vor opri din a înjosi oamenii pentru gustul lor muzical sau backgroundul cultural“, a spus rapperul pentru Vice.

Artistul a explicat apoi cum i se pare „înjositor, oribil şi şocant“ că „există oameni care consideră că un stil de muzică e destinat săracilor şi needucaţilor“ şi găseşte ca fiind amuzant faptul că organizatorii festivalului de la Cluj „se consideră prea elitişti“ ca să-l lase să incorporeze în setul său o piesă care a fost cântată în trecut în România.

Revolta a apărut și în mediul online

De asemenea, în mediul online, momentul este intens dezbătut. Dincolo de valul de glume şi ironii, şi de această dată s-au creat două tabere: pro şi contra manele la festivaluri. Cele mai multe dintre comentarii, însă, sunt critice la adresa organizatorilor, după decizia de a-l „interzice“ pe Tommy Cash la ediţiile viitoare ale festivalului de la Bonţida.    „Era Electric Castle cumva festival de muzică rock şi n-am ştiut? Lineup-ul vostru e o şaorma cu de toate, dar măcar dădea impresia că promovează o oarecare diversitate. Incredibil să cenzuraţi un artist pe baza unui pseudo-intelectualism şi a unui elitism idiot“, a fost unul dintre mesajele critice la adresa  organizatorilor. 

Electric Castle, celebrul festival din localitatea clujeană Bonțida, s-a încheiat în această dimneață.

Aurelian Marian Soare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS