Acasă Magazin Reţeta de weekend - Salată cu halloumi la grătar

Reţeta de weekend – Salată cu halloumi la grătar

-

Ingrediente:

150 g brânză halloumi, 100 g baby spanac, 100 g salată creaţă, 10 roşii cherry, 20 g miez nucă, 1 portocală, 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, după gust.
Pentru vinegretă de citrice: zeama de la 1 lămâie, sucul de la ½ portocală, zeama de la 1 lime, 6 linguri ulei de măsline, ½ linguriţă sare, ½ linguriţă zahăr brut.

Mod de preparare:

Spălaţi salata creaţă şi spanacul şi le scurgeţi bine. Curăţaţi portocala de coajă şi de pieliţă, apoi o tăiaţi felii subţiri. Rupeţi salata creaţă şi o amestecaţi cu frunzele de spanac, roşiile cherry tăiate jumătăţi, feliile de portocală şi miezul de nucă tocat. Condimentaţi cu sare şi piper.
Tăiaţi felii brânza halloumi, o ungeţi cu puţin ulei de măsline şi o puneţi pe grătar sau într-o tigaie de tip grill, câte 2 minute pe fiecare parte.
Pentru vinegretă, stoarceţi citricele şi strecurați zeama. Amestecaţi cu ulei de măsline, sare şi zahăr pentru a obţine o vinegretă densă. O puteţi folosi în diverse salate.
Serviţi salata cu brânza halloumi caldă, cu vinegretă de citrice şi, dacă vreţi, cu măsline negre.

ȘTIRI VIDEO GdS

Google publică rapoarte detaliate privind deplasarea persoanelor

Google a publicat, astăzi, o primă versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19. Aceste rapoarte oferă date privind schimbările în mobilitatea...