15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinA furat un lemur de la zoo, apoi l-a abandonat la hotel

A furat un lemur de la zoo, apoi l-a abandonat la hotel

Un tânăr din California a furat un lemur de la zoo, apoi l-a abandonat la hotel, scrie Hotnews. Tânărul a pledat vinovat şi a recunoscut că a furat cel mai vârstnic exemplar de lemur catta. Animalul trăieşte în captivitate în America de Nord. Cel care l-a furat dorea să îl transforme în animalul său de companie.

Aquinas Kasbar, de 19 ani, a recunoscut în faţa unui judecător local că a furat un lemur. El a povestit că a intrat prin efracţie la grădina zoologică din Santa Ana, din apropiere de Los Angeles. Totul s-a întâmplat în iulie 2018, special pentru a-l fura pe Isaac, un lemurian în vârstă de 32 de ani.

Animalul nu a avut de suferit

Potrivit documentelor legale, tânărul a abandonat animalul a doua zi într-o cutie de plastic, pe treptele unui hotel. Animalul era însoţit de un mesaj care indica faptul că acesta aparţinea unei grădini zoologice şi trebuia predat poliţiei. Isaac nu a avut de suferit în urma acestei aventuri. Animalul a revenit la zoo, într-o stare de sănătate bună.

Răpitorul său, prins de poliţie, ar putea intra un an în închisoare. De asemenea, ar putea primi o amendă de 100.000 de dolari. Lemurienii catta, faimoşi pentru coada lungă, cu dungi alb şi negru, figurează pe lista celor 25 de primate cele mai ameninţate cu dispariţia. De obicei, ei trăiesc până la 20 sau 25 de ani. Potrivit revistei Scientific American, pe insula Madagascar, de unde sunt originari aceşti lemurieni au rămas doar 2.000 – 2.400 de exemplare – o cifră în scădere cu 95% faţă de anul 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS