Ingrediente:
350 g ardei roşii mari, 2 morcovi, 1 bucăţică ţelină, 2 căţei usturoi, o ceapă medie, 1/2 legătură pătrunjel, sare, piper, 2 frunze dafin, 2 linguri ulei, crutoane – pentru servit
Mod de preparare:
Coaceţi ardeii pe grătar, cuptor sau flacăra directă a aragazului, apoi curăţaţi-i de coajă cât de bine puteţi. Îndepărtaţi şi seminţele şi apoi mărunţiţi-i pe toţi. Căliţi ceapa şi morcovii, ţelina şi usturoiul, toate tăiate în bucăţi potrivite, într-un pic de ulei.
Adăugaţi foile de dafin, sarea, piperul şi turnaţi apa, apoi aşteptaţi să fiarbă. Când a început să clocotească, daţi focul mic şi puneţi capacul. Scoateţi legumele şi pasaţi-le cu un blender, adăugând din zeama în care s-au fiert puţin câte puţin, până ce supa ajunge la consistenţa pe care o vreţi. Serviţi cu crutoane!