5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGratar vegetarian: 3 alternative delicioase pe care să le încerci

Gratar vegetarian: 3 alternative delicioase pe care să le încerci

Este cald afară, se apropie weekendul, iar prietenii tăi au o idee genială: să organizați un grătar. Totul ar putea fi bine și frumos, doar că… tu ești vegetariană!

Dacă fripturile și micii nu te încânta sub nicio formă, nu înseamnă că nu te poți bucură de grătarele în aer liber alături de cei dragi. Un grătar vegetarian este ușor de pregătit, mai ales dacă ai puțină imaginație, potrivit andreearaicu.

Nu numai că poți găti preparate vegetariene pe placul tău, dar este posibil că și prietenii tăi carnivori să poftească.

Iată de ce ai nevoie pentru un grătar vegetarian delicios!

1. Ciuperci quattro formaggi

Pentru această varianta, vei avea nevoie de câteva ciuperci Champignon, doi căței de usturoi și brânzeturile tale preferate. Poți folosi cășcaval simplu sau afumat, emmentaler, mozzarella, brânză brie sau gorgonzola.

Curată ciupercile, apoi rupe-le codițele. Poți face asta acasă, înainte să pleci la grătar, pentru a economisi timp. Marunteste codițele, apoi amestecă-le cu usturoiul și brânzeturile rase sau tăiate în cubulețe mici.

Umple pălăriile ciupercilor cu această compoziție, apoi lasă-le să se rumeneasca pe grătar. Vei obține un prânz delicios, proteic și consistent.

2. Salată fresh cu legume la grătar și brânză de capra

Combinația de legume gătite și brânză de capra este excelență, gustoasă și foarte sănătoasă. Pentru această rețeta, poți alege legumele tale preferate. Cel mai bine funcționează morcovii, cartofii dulci și dovleceii.

Înainte să pleci de acasă, pregătește ingredientele. Alege o baza pentru salată – poate fi baby spanac proaspăt, salată lollo, rucola, valeriana sau un mix între toate acestea. Spală frunzele, usucă-le și pune-le într-o caserolă.

Separat, spală și curată morcovii, dovleceii, cartofii, vinetele sau orice alte legume îți plac. Ia cu ține și o bucată de brânză de capra, pe care o vei mărunți ulterior.

Într-un bol, prepară dressingul preferat. Poți folosi unul pe baza de ulei de măsline și zeamă de lămâie, iaurt și mentă sau vinegretă.

Când ajungi la grătar, tot ce trebuie să faci este să gătești legumele și să amesteci toate ingredientele de mai sus. Asigura-te că ai cu ține un bol suficient de mare!

3. Burger vegetarian cu halloumi la grătar

Dacă vrei să intri complet în atmosfera de grătar, pregătește burgeri vegetarieni! Există numeroase rețete pentru chiftele fără carne, pe baza de fasole roșie, linte, ciuperci sau tofu.

Noi îți recomandăm o rețeta simplă, numai bună pentru un grătar vegetarian rapid și ușor de pregătit.

Vei avea nevoie de următoarele ingrediente: chifle pentru burgeri, o bucată de halloumi, câteva linguri de sos pesto, o roșie, frunze de salată și castraveți proaspeți.

Când ajungi la pădure sau în curte, taie halloumi în felii de 2-3 centimetri și pune-o pe grătar. Această brânză cipriotă este perfectă pentru gătit, căci ea nu se topește, ci devine moale în interior și crocantă la exterior.

Taie chiflele și pune-le și pe ele pe grătar. Dacă vrei un plus de textura și aromă, alege chifle cu semințe de dovleac sau susan.

Acum este timpul să asamblezi burgerul. Unge chiflele cu sos pesto, pune brânză halloumi proaspăt scoasă de pe grătar, apoi feliile de roșii și castraveți și salată verde. Închide capacul burgerului și bucură-te de un prânz delicios!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS