12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSerialul „ Cernobîl“ a reuşit să detroneze „Game of Thrones“ şi „Breaking Bad“

Serialul „ Cernobîl“ a reuşit să detroneze „Game of Thrones“ şi „Breaking Bad“

Un nou serial realizat de HBO a reuşit, la doar trei săptămâni de la lansare, să detroneze celebrele producţii „Game of Thrones“ şi „Breaking Bad“ în scorul obţinut pe IMDB. Noul serial HBO „Cernobîl“ a reuşit să detroneze „Game of Thrones“ şi „Breaking Bad“ în scorul obţinut pe IMDB. Acesta spune povestea dramatică a accidentului nuclear din 1986. „Cernobîl“ este o miniserie în cinci părţi. Este realizată de HBO în colaborare cu Sky Atlantic, iar primele trei episoade au fost deja difuzate.

În prezent, „Cernobîl“ ocupă, în mod surprinzător, prima poziţie în clasamentul serialelor TV de pe Internet, scrie Daily Mail. Astfel, producţia HBO a obţinut un scor de 9.7. Prin comparaţie, „Game of Thrones“ are, la ora actuală, un scor de 9.4, iar „Breaking Bad“ 9.5.

„ Cernobîl“ a reuşit să detroneze „Game of Thrones“

Ultimul episod din „Game of Thrones“ a fost difuzat de HBO pe 19 mai. Iar celebrul serial a scăzut în aprecieri din cauza ultimului sezon. Acesta a atras numeroase critici şi nemulţumiri din partea fanilor. Ei au acuzat scenariştii ultimului sezon că nu s-au descurcat prea bine după ce au rămas fără materialul sursă. Cărţile scrise de George R.R. Martin.„ Cernobîl“ a reuşit să detroneze „Game of Thrones“.

Despre „Cernobîl“

„Cernobîl“ spune povestea dramatică a accidentului nuclear din 1986. Una din cele mai groaznice catastrofe create de om din istorie. Dar şi a oamenilor curajoşi care au făcut sacrificii incredibile pentru a salva Europa de un dezastru de neimaginat. Miniseria în cinci părţi îi are în rolurile principale pe Jared Harris („The Crown“; „Mad Men“), Stellan Skarsgård („Melancholia“, „Good Will Hunting“) şi Emily Watson („Hilary and Jackie“ şi „Breaking the Waves“).

Serialul „Cernobîl“, o co-producţie HBO/Sky, a fost scris de Craig Mazin („The Huntsman: Winter’s War“), care este şi producător executiv. Este regizat de Johan Renck („Breaking Bad“). Este produs de Sister Pictures şi The Mighty Mint. Carolyn Strauss (câştigătoare a premiului Emmy® pentru „Game of Thrones“) şi Jane Featherstone („Broadchurch“) sunt producătoare executive; Johan Renck şi Chris Fry („Humans“) sunt co-producători executivi; Sanne Wohlenberg („Black Mirror“) este producător. Pe 26 aprilie 1986, în centrala nucleară Cernobîl din Ucraina, Uniunea Sovietică, a avut loc o explozie masivă. Aceasta a eliberat material radioactiv de-a lungul Belarusiei, Rusiei şi Ucrainei, ajungând până la ţările scandinave şi din Europa de Vest.

Jared Harris îl interpretează pe Valery Legasov. Stellan Skarsgård îl interpretează pe Boris Shcherbina, vice prim-ministrul rus, trimis de Kremlin să conducă comisia guvernamentală de la Cernobîl în orele de după producerea accidentului. Emily Watson este Ulana Khomyuk, o fiziciană hotărâtă să elucideze misterul care a condus către dezastrul de la Cernobîl. Din distribuţia miniseriei mai fac parte şi Paul Ritter („Lovesick“) în rolul lui Anatoly Dyatlov, inginerul adjunct; Jessie Buckley („Beast“) este Lyudmilla Ignatenko, o rezidentă din Pripyat căsătorită cu unul dintre pompierii din prima echipă de răspuns; Adrian Rawlins („Harry Potter and the Deathly Hallows“) în rolul lui Nikolai Fomin, inginerul şef; şi Con O’Neill („Harlots“) este directorul centralei, Viktor Bryukhanov.

Distribuţia îi include şi pe: Sam Troughton („The Ritual“), Adam Nagaitis („The Terror“), Barry Keoghan („Dunkirk“), Ralph Ineson („Harry Potter and the Half-Blood Prince“), Mark Lewis Jones („Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi“), Fares Fares (HBO’s „Westworld“) şi David Densik („McMafia“). Miniseria a fost filmată în Vilnius, Lituania

Într-un interviu obţinut de „Adevărul“ cu ajutorul HBO România, Jared Harris a vorbit despre rolul lui Valery Legasov, chimist şi membru al Academiei de Ştiinţe din URSS care a jucat un rol crucial în investigaţia dezastrului de la Cenobîl.

Spune-ne câte ceva despre personajul tău.


Jared Harris: Îl interpretez pe Valery Legasov, principalul om de ştiinţă responsabil de a face ordine şi tipul care trebuie să-şi dea seama cum să pună Pandora la loc în cutie. El a fost scos din viaţa sa într-o dimineaţă şi aşezat în cel mai groaznic loc de pe pământ. Nu este un erou, însă realizează că nu are încotro şi nu poate pleca până nu termină treaba.

Crezi că este importantă această poveste în ziua de azi?

Jared Harris: Da, este o poveste care transmite un avertisment cu privire la gestionarea incorectă a situaţiilor de criză. Cred că este întotdeauna binevenită o poveste care să te facă să-ţi pui întrebări cu privire la versiunea pe care o ştii deja. Mai ales că întotdeauna oamenii care nu au provocat nenorocirea sunt cei care plătesc cel mai mare preţ de pe urma ei. Una dintre cărţile pe care se bazează serialul este „Voices from Cernobîl“ şi este sfâşietor prin ce au trecut acei oameni, cât de mult au suferit şi ce au avut de pierdut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS