16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum ar trebui să bei cafeaua

Cum ar trebui să bei cafeaua

Această băutură este consumată în toată lumea şi fiecare are o preferinţă, atunci când cumpără cafea. Se spune că nu este bună pentru sănătate, deoarece duce la creşterea tensiunii, dar şi că oferă multe beneficii naturale. Acest lucru depinde de mai mulţi factori, de câtă cafea bei pe zi, ce conţinut de cofeină are sau dacă bei cafea atunci când lucrezi.

Ai citit, cu siguranţă, multe lucruri despre această băutură care are culoare închisă, cu o aromă specială. Cafeaua aduce oamenii împreună, permiţându-le să studieze până târziu în noapte sau să se bucure de un film seara.
Cu toate acestea, trebuie să păstrezi întotdeauna în minte faptul că aceasta are cofeină, o componentă care stimulează sistemul nervos central, reducând astfel oboseala. Acest lucru înseamnă enorm pentru persoanele care lucrează mult şi care au profesii stresante, dar, într-adevăr, efectele pe termen mediu şi lung ale abuzului de cafeină nu sunt deloc bune.
Cafeaua poate duce la hipertensiune, irită mucoasa stomacului şi te ajută să rezişti mai mult. În plus, scade pofta de mâncare şi, după unele cercetări, te ajută să înveţi mai bine şi să ţii minte anumite informaţii.
În general, consumul de cafea moderat nu prezintă nicio consecinţă negativă pentru organism. În schimb, băutorii de cafea în mod excesiv tind să dezvolte o toleranţă mai mare la alcaloizii din cafea, la fel ca la orice alt medicament. De aceea, cei care beau două sau mai multe ceşti de cafea pe zi sunt cu mult mai puţin afectaţi de această băutură decât cineva care nu este obişnuit să bea mai mult de una.
Este de remarcat faptul că pacienţii cu anemie sau persoanele care consumă o dietă vegetariană nu ar trebui să bea la fel de multă cafea deoarece, la fel ca ceaiul, împiedică organismul să absoarbă mai mult fier. Alte alimente care pot avea acelaşi efect sunt ciocolata şi băuturile răcoritoare. Cafeaua poate reduce absorbţia calciului, iar acesta este motivul pentru care nu este recomandat ca persoanele care suferă de osteoporoză sau cei care au probleme cu dinţii să consume cafea.

Cum să bei cafeaua într-un mod sănătos

Evită adăugarea de lapte, smântână sau prea mult zahăr în cafea. În schimb, optează pentru câteva picături de lapte degresat, stevie sau zahăr brun. Acestea vor reduce aportul de calorii. Nu înlocui micul dejun cu mai multe ceşti de cafea ca o modalitate de a „păcăli“ stomacul. Corpul are nevoie de vitamine, pe care le luăm din fructe, cereale şi produse lactate.
Dacă eşti hidratată, consumi fructe naturale şi ceaiuri din plante, te vei simţi mai puţin obosită şi stresată şi nu vei mai simţi nevoia de a bea cafea atât de des. În plus, trebuie să te odihneşti suficient, pentru că consumul excesiv de cafea îţi poate provoca insomnie.
Înlocuieşte cafeaua cu ceaiuri naturale sau cu cafeaua decofeinizată. Aceste băuturi vor avea un efect mult mai pozitiv asupra ta, lăsându-te calmă şi relaxată. Dacă suferi de hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, probleme renale, anemie, obezitate sau eşti gravidă, este recomandată reducerea consumului. Nu lua medicamente cu cafea deoarece aceste combinaţii pot provoca dureri de cap puternice, hipertensiune arterială şi migrene.

Alte tipuri de cafea bune pentru organism

Alege cafeaua organică. Aceasta nu este tratată cu pesticide sau erbicide, ceea ce înseamnă că e mult mai bună pentru sănătate. Chiar mai mult, boabele de cafea organică sunt mai mari şi au o aromă mai puternică. Alege boabele de cafea neagră, prăjite, deoarece acestea au un nivel mai ridicat de antioxidanţi în comparaţie cu boabele prăjite regulat. Ele sunt un pic mai puternice decât boabele de cafea tradiţională, dar poţi folosi doar un pic mai puţină pentru a prepara o ceaşcă.
Alege cafeaua verde. Această versiune de cafea a câştigat popularitate în rândul consumatorilor în ultimul timp, deoarece, potrivit experţilor, are proprietăţi care ajută în procesul de slăbit. Acest tip de cafea nu vine de la o plantă diferită; vine de la aceeaşi, dar boabele nu au fost prăjite şi încă mai au culoarea lor originală, verde. Acestea te scapă de grăsime, reducând cantitatea de radicali liberi din organism şi scad aspectul de celulită. În plus, ajută diabetul zaharat de tip II şi oferă mai multă energie „natural“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS