3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta zilei: Pârjoale de cartofi cu verdeaţă

Reţeta zilei: Pârjoale de cartofi cu verdeaţă

Pârjoalele de cartofi cu verdeață pot înlocui cu succes pârjoalele clasice, preparate din carne. În plus sunt mult mai ieftine și sunt ideale pentru zilele în care se ține post.

Ingrediente: 800 g cartofi, 2-3 legături ceapă verde, 2 legături mărar, 150 g pesmet, 50 g margarină, sare, piper

Mod de preparare: Se fierb cartofii întregi în apă cu sare. Când sunt gata, se scurg de apă și se lasă la răcit. Se curăţă apoi de coajă și se pasează ca pentru piure. Se amestecă apoi cu margarină, ceapă și verdeață tocate mărunt. Se asezonează totul cu sare și piper după gust.
Din pasta obținută se formează biluțe de mărimi egale. Biluțele se trec prin pesmet și se prăjesc apoi în baie de ulei, până se rumenesc.
Pârjoalele de cartofi cu verdeață se servesc calde, alături de o salată de sezon.

Sursa: jurnalderetete.md

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS