18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinReţeta de weekend - Pui cu broccoli şi seminţe de susan

Reţeta de weekend – Pui cu broccoli şi seminţe de susan

Ingrediente:
Două linguri de ulei de măsline, două bucăţi de piept de pui, 1/2 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper, 1/2 ceașcă de sos de soia, un broccoli, o linguriţă de ulei de susan, două cepe verzi, o lingură de seminţe de susan, 2/3 ceşti de apă, 1/3 ceaşcă de soia, trei linguri de oţet balsamic, două linguriţe de amidon de porumb, două linguriţe de miere, doi căţei de usturoi, tocați mărunt, o linguriţă de ghimbir ras.

Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, se încălzeşte o lingură de ulei de măsline, la foc mediu. Se adaugă pieptul de pui, asezonat cu sare şi piper, şi se găteşte timp de cinci minute pe fiecare parte.
Între timp se pregăteşte sosul. Într-un bol mic se combină apa, sosul de soia, oţetul balsamic, amidonul de porumb, mierea, usturoiul şi ghimbirul. Se amestecă până ce toate ingredientele se combină şi se lasă deoparte.
După ce puiul este rumenit, se adaugă restul de ulei de măsline şi bucăţile de broccoli. Se găteşte timp de aproximativ patru minute, amestecând constant. Se adaugă sosul pregătit mai devreme şi se mai ţine pe aragaz timp de două minute. După acest timp, se îndepărtează de pe aragaz şi se adaugă uleiul de susan. Se amestecă până ce acesta se combină cu restul ingredientelor. La final, se transferă pe un platou de servire şi se asezonează cu ceapă verde şi seminţe de susan.

Menţiune:
Se serveşte imediat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS