11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Alimentele anticancer

Morcovii, roşiile, ciupercile, fructele şi peştele sunt doar câteva dintre alimentele considerate un aliat de nădejde împotriva cancerului. Deşi de-a lungul timpului s-a demonstrat că există anumite alimente care pot preveni cancerul, lucrurile stau cu totul altfel. Un recent studiu realizat de cercetătorii de la ANSES – Agenţia de Siguranţă Sanitară şi Alimentară, a demonstrat că, de fapt, nu există alimente care se pot opune singure apariţiei tumorilor. Potrivit Yahoo!News, informaţiile care circulă în presă şi mai ales pe internet nu sunt aşadar tocmai adevărate. Irene Margaritis, coordonatoarea Unităţii de evaluare a riscurilor nutriţionale din cadrul ANSES, afirmă că anumite condimente şi plante aromatice, precum curcuma, cimbrul, pătrunjelul, usturoiul sau ceaiul au proprietăţi interesante, dar, potrivit „informaţiilor actuale, nu este posibil să afirmăm că astfel de plante sau condimente prezintă un interes ştiinţific în prevenirea cancerului la oameni“, sunt de părere specialiştii francezi. În concluzie, în opinia oamenilor de ştiinţă din Hexagon, nu există o dietă concretă împotriva cancerului, ci situaţia este mult mai complicată. Apariţia tumorii depinde de un număr mare de factori, de natură genetică, ambientală sau comportamentală, iar alimentaţia reprezintă doar o parte din aceştia. Specialiştii francezi au făcut şi trei recomandări în acest sens, care pot fi utile şi pentru prevenirea obezităţii şi a maladiilor cardiovasculare. În primul rând, trebuie redusă cantitatea de băuturi alcoolice. De asemenea, trebuie să aveţi o alimentaţie echilibrată şi diversificată, care să includă toate grupele de alimente. Nu în ultimul rând, pentru a fi siguri că aveţi o sănătate de fier trebuie să faceţi multă mişcare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS