16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Salată de cartofi copţi

Ingrediente (pentru 8 porţii): 1,5 kg cartofi mici, 5 felii de şuncă prosciutto, 2 linguri de ulei de măsline, 1/4 cană de smântână, 1/4 cană de maioneză, o lingură de zeamă de lămâie, 1 lingură de capere, o lingură de pătrunjel tocat şi o lingură de frunze de busuioc proaspăt.
Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i pe jumătate şi fierbeţi-i în apă cu sare, timp de aproximativ 15 minute. Scurgeţi cartofii şi puneţi-i într-un castron. Adăugaţi şunca tocată şi uleiul de măsline, apoi asezonaţi cu piper. Puneţi amestecul de cartofi într-o tavă termorezistentă, faceţi focul moderat şi daţi cartofii la cuptor timp de 40-45 de minute sau până când se rumenesc şi sunt fragezi. Între timp, amestecaţi într-un castron smântâna, maioneza, zeama de lămâie, caperele tocate, jumătate din cantitatea de pătrunjel şi jumătate din cantitatea de busuioc. Adăugaţi cartofii scoşi din cuptor cât sunt încă fierbinţi. Amestecaţi ingredientele, apoi presăraţi în ploaie restul de pătrunjel şi busuioc şi serviţi. Preparatul poate fi consumat ca atare sau ca garnitură pentru friptură.
 

Chec cu zmeură şi nucă de cocos

Ingrediente: o cană şi 3/4 de nucă de cocos deshidratată, o cană şi jumătate de lapte de cocos, o cană de zahăr pudră, un ou, o linguriţă de esenţă de vanilie, o cană şi 2/3 de făină cu agent de creştere, o cană de zmeură congelată, zahăr pudră suplimentar, pentru ornat.
Mod de preparare: Amestecaţi nuca de cocos şi laptele într-un castron, acoperiţi amestecul şi lăsaţi-l 30 de minute. Preîncălziţi cuptorul la temperatura de 170°C. Tapetaţi cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de aproximativ 10,5 x 20,5 cm, lăsând hârtia să atârne 2 centimetri pe margini. Adăugaţi zahărul, oul bătut uşor şi esenţa de vanilie în amestecul de cocos şi încorporaţi ingredientele cu ajutorul unei linguri de metal. Cerneţi făina şi amestecaţi uşor, până când se omogenizează, apoi adăugaţi zmeura. Puneţi amestecul în tavă şi lăsaţi prăjitura la cuptor timp de o oră şi 10 minute sau până când checul trece testul cu scobitoarea. Lăsaţi prăjitura să se răcească timp de 10 minute în tavă, apoi scoateţi-o pe un platou şi lăsaţi-o să se răcească de tot. Presăraţi zahăr pudră şi feliaţi. Feliile de chec pot fi servite şi prăjite.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS