11.4 C
Craiova
vineri, 1 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPaste bologneze la cuptor

Paste bologneze la cuptor

Ingrediente (pentru 2 porţii): 150 g de carne tocată de vită, o lingură de ulei de măsline, o ceapă, un dovlecel mic, 2 căţei de usturoi, 400 ml de sos pentru paste bologneze, 150 g de paste penne, o lingură de oregano uscat, 200 g de caşcaval ras, sare şi piper, frunze de pătrunjel pentru servire
Mod de preparare: Încălziţi uleiul într-o cratiţă medie, la foc moderat. Adăugaţi ceapa tocată şi dovleceii tăiaţi cuburi. Căliţi legumele, amestecând încontinuu, timp de patru minute sau până când se înmoaie. Adăugaţi carnea tocată şi usturoiul pisat. Căliţi totul, amestecând din când în când cu o lingură de lemn pentru a sfărâma carnea tocată, timp de două minute sau până când amestecul se rumeneşte. Adăugaţi în tigaie sosul pentru paste, pastele penne, oregano şi două căni de apă rece. Amestecaţi până când se omogenizează, apoi aduceţi preparatul în punctul de fierbere. Reduceţi intensitatea focului la moderat. Lăsaţi totul pe foc timp de 12 minute sau până când pastele se înmoaie şi sosul se îngroaşă. Asezonaţi cu sare şi piper după gust. Încălziţi cuptorul la 180°C – 200°C. Presăraţi caşcavalul ras peste amestecul de paste din cratiţă. Daţi preparatul la cuptor timp de 1-2 minute sau până când se topeşte caşcavalul. Presăraţi frunze de pătrunjel şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS