13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinModa pentru plajă invadează străzile

Moda pentru plajă invadează străzile

Doamnele şi domnişoarele dornice să fie în tendinţe, dar care, în acelaşi timp, pun preţ pe comoditate, au la dispoziţie acum încălţăminte din PVC, inspirată din moda sandalelor de plajă.

Dacă, până acum câţiva ani, materialele plastice pentru încălţăminte erau considerate potrivite doar pentru sandalele de plajă, mai nou, designerii folosesc plasticul PVC, sau aşa-zisul „jelly“, pentru a realiza sandale cu toc înalt, balerini sau şlapi. Aşa-numiţii „jelly shoes“ sunt pantofi făcuţi din plastic PVC şi se numesc „jelly“ datorită materialului semitransparent, cu aspect de gelatină, disponibil într-o gamă largă de culori şi care poate avea şi o infuzie de sclipici. Moda respectivă nu este tocmai nouă, aceşti pantofi apărând după al doilea război mondial, din cauza crizei de piele din Europa. Popularitatea maximă a fost atinsă însă în anii ’80, când în SUA o pereche de „jelly shoes“ putea fi cumpărată cu mai puţin de un dolar.

Melissa, un brand de tradiţie

De obicei, când vine vorba de încălţăminte din plastic PVC, avem în minte numele brandului brazilian Melissa, care a colaborat în trecut cu designeri precum Jean-Paul Gaultier, Thierry Mugler sau, mai nou, Vivienne Westwood. Brandul brazilian Melissa este prezent pe piaţă de peste trei decenii şi şi-a câştigat notorietatea prin intermediul inovaţiilor din domeniul produselor din plastic. Acestea sunt create din materiale dezintegrabile şi reciclabile.
Aceste modele sunt perfecte pentru doamnele ecologiste, dornice să fie în tendinţe şi, în acelaşi timp, să protejeze mediul înconjurător. Designeri celebri, precum Fendi şi Marc Jacobs, s-au grăbit să dea curs acestui trend şi au creat fel de fel de modele foarte drăguţe şi amuzante, indiferent că este vorba de balerini, şlapi sau sandale „jelly“. Aceştia pot fi purtaţi fără probleme cu strasuri la gleznă, dar şi cu jeanşi strâmţi sau cu rochii mini. Pentru sezonul primăvară-vară 2010, celebrul designer Stuart Weitzman a dedicat acestui material o întreagă colecţie, care are drept protagonişti balerinii, sandalele şi chiar cizmele cu decoraţiuni preţioase. Nici Chanel nu a reuşit să reziste farmecului materialelor plastice şi a lansat la rândul său o serie de modele de balerini şi şlapi cu un design feminin şi delicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII