20.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTendinţe noi din sezonul primăvară-vară

Tendinţe noi din sezonul primăvară-vară

Pielea, croielile asime-trice, decolteul amplu sunt doar câteva dintre tendinţele noului sezon, aşa cum se văd ele pe podiumurile modei internaţionale.

Piesele de vestimentaţie din piele sunt dominante în această primăvară. O fustă din acest material, o vestă sau o jachetă nu trebuie să lipsească din garderoba dumneavoastră. Balenciaga şi Yves Saint Laurent au propus, în cadrul săptămânii modei de la Paris, tunica fără mâneci, cu glugă, şi rochia răscroită, tot fără mâneci.
Iar atunci când simţiţi nevoia să înlocuiţi fusta de piele, o puteţi face optând pentru fustele lungi. Aceste piese de vestimentaţia au fost prezente în colecţiile primăvară-vară ale unor designeri precum Chloe şi Yohji Yamamoto. Fluide, în culori mate, care fac fără nici un fel de probleme trecerea de pe podium pe stradă, aspiră alături de veşmintele din piele la titlul de preferatele doamnelor şi domnişoarelor.
Marea revenire a sezonului sunt volanele. Voluminoase, supradimensionate şi asimetrice, au fost elementul de rezistenţă al prezentării lui Valentino şi al celor de la Stella McCartney. Aşa că nu ezitaţi în faţa unei rochii scurte, cambrate, cu o croială simplă, cu accente date de volane. Veţi fi, cu siguranţă, o apariţie interesantă în orice decor dacă veţi opta pentru o astfel de ţinută.
Şi dacă în modă simetria era unul dintre cuvintele de ordine, se pare că în noul sezon ea a fost înlocuită cu asimetria croielilor, mai ales în zona umerilor.

De la ţinutele elegante la cele sexy

Vizând femeile sigure, stăpâne pe feminitatea lor, acest gen de croieli sunt, de fapt, provocări la care apelează designeri precum Ungaro şi rusul Chapurin.
Pentru ţinutele lejere de vară, designerii au reinventat decolteul adânc, readucând croielile sexy în lumina reflectoarelor. Bluzele lejere şi în acelaşi timp îndrăzneţe merg perfect cu fustele lungi, şi ele la modă în noul sezon, şi cu pantaloni.
Dacă, în schimb, doamnele şi domnişoarele caută ţinutele sexy şi retro în acelaşi timp, designerii le recomandă să poarte dantelă.
În noul sezon puteţi îmbrăca şi rochii din materiale drapate, care vă vor da acel aer de eleganţă şi simplitatea la care visaţi, transformându-vă în adevărate zeiţe. Le recomandă cu încredere designeri precum Diane Von Furstenberg, Chanel, Givenchy, Oscar de la Renta.
De asemenea, în sezonul cald nu trebuie să rataţi tricoul cu dungi sau cu imprimeuri mici, cu ancore, la fel cum din garderoba unei doamne care vrea să fie în pas cu moda nu trebuie să lipsească o pereche de pantaloni cu talie înaltă. „Trebuie avute în vedere şi pliseurile, care vor fi foarte importante anul acesta… Anii ‘80 sunt încă în vogă, dar şi anii ‘60. Talia este foarte marcată, intră în discuţie rochiile largi, gen corolă, şi pliurile. Părţile care trebuie subliniate în sezonul cald sunt talia şi linia umerilor“, a precizat Elena Perseil pentru site-ul eva.ro.

Nuanţele primăverii

În ceea ce priveşte nuanţele care vor colora ţinutele în sezonul primăvară-vară, designerii au optat pentru cele pastelate. Au îmbrăţişat această tendinţă majoritatea designerilor care şi-au adus noile colecţii în faţa publicului. Tonurile agresive sunt înlocuite de cele calde, precum bleu, crem, vernil, galben pai şi nuanţele stinse de roz, care vor face legea în primăvara şi vara acestui an.
Cât despre culoarea vedetă a sezonului, aceasta este, fără îndoială, kaki, folosită ca accent principal şi dominant în colecţiile designerilor, mai ales în celepentru vara 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU