17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

S-au stabilit urnele valorice pentru CE
În conformitate cu clasamentul final al coeficienţilor echipelor naţionale pentru tragerea la sorţi a preliminariilor pentru Campionatul European din 2012, care a fost publicat de UEFA, România se situează pe poziţia a 18-a, ocupând astfel ultimul loc din urna a doua valorică. România a adunat în clasamentul coeficienţilor UEFA 28.145 de puncte, depăşind reprezentivele Ucrainei (28.133) şi Israelului (28.052). Ucraina este deja calificată la Campionatul European din 2012, ca ţară coorganizatoare, la fel ca şi Polonia. Pentru preliminariile Campionatului European din 2012, se vor forma nouă grupe, şase dintre ele vor avea câte şase echipe, iar trei vor avea câte cinci formaţii. Cele şase urne valorice sunt următoarele: prima urnă valorică: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Croaţia, Portugalia, Franţa şi Rusia; a doua urnă valorică: Grecia, Cehia, Suedia, Elveţia, Serbia, Turcia, Danemarca, Suedia şi România; a treia urnă valorică: Israel, Bulgaria, Finlanda, Norvegia, Irlanda, Scoţia, Irlanda de Nord, Austria şi Bosnia; a patra urnă valorică: Slovenia, Letonia, Ungaria, Lituania, Belarus, Belgia, Ţara Galilor, Macedonia, Cipru; a cincea urnă valorică: Muntenegru, Albania, Estonia, Georgia, Moldova, Islanda, Armenia, Kazahstan, Liechtenstein; a şasea urnă valorică: Azerbaidjan, Luxemburg, Malta, Insulele Feroe, Andorra şi San Marino. Tragerea la sorţi pentru preliminariile Campionatului European 2012 va avea loc pe 7 februarie 2010, la Varşovia.
Daniel BISTRICEANU

Jovanovic: Românii trebuie să creadă în naţională
Într-un amplu interviu acordat agenţiei NewsIn, atacantul sârb Milan Jovanovic (Standard Liege), a dezvăluit că a fost surprins de clasarea României pe locul 5 în preliminariile CM 2010. „România a fost una dintre favoritele la calificare, alături de Franţa şi Serbia. Niciodată, absolut niciodată, nu m-am aşteptat ca România să termine grupa pe locul 5. Este o mare surpriză şi pentru mine. Clasarea aceasta nu face bine imaginii naţionalei României“, a spus atacantul reprezentativei „plavilor“. Jovanovic consideră că naţionala pregătită de Răzvan Lucescu se poate califica la EURO 2012, deoarece are atuurile necesare. „România se poate califica la EURO 2012 pentru că are calitate şi impune respect. Singura sa problemă este tragerea la sorţi pentru preliminarii. Nu ar fi bine să joace iar cu două formaţii puternice, cum a fost în calificările pentru CM 2010. Tradiţia fotbalistică a României, dar şi calităţile tehnice bune ale jucătorilor săi pot contribui la calificarea la EURO 2012. Totul este posibil, dar românii trebuie să creadă în echipă. Dacă vor începe să se îndoiască de naţională, va fi greu. Toată lumea trebuie să aibă încredere în naţionala României“, a opinat jucătorul sârb.
Daniel BISTRICEANU

Lupescu l-a tras de urechi pe Lucescu Jr.
Directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, i-a atras atenţia selecţionerului Răzvan Lucescu că se ocupă mai mult de apariţiile la televiziuni decât de echipa naţională. „Dacă Piţurcă nu avea dorinţa să iasă prea mult în faţa camerelor de luat vederi, Răzvan este la polul opus şi ar trebui sa fie mai atent. Răzvan trebuie să se concentreze pe ce are de făcut. I-am spus să mai lase declaraţiile şi să îşi vadă de muncă! Dacă nu se concentrează, atunci are o problemă“, a spus Ionuţ Lupescu pentru GSP TV.
Daniel BISTRICEANU

Chivu, în echipa absenţilor de la CM
Fundaşul lui Inter Milano şi, totodată, căpitanul naţionalei României, Cristian Chivu, figurează printre marile nume ale fotbalului mondial care nu vor juca la turneul final din Africa de Sud, conform unui material realizat de site-ul Eurosport. „Încă un jucător de top, reprezentant al campionatului italian, care nu prinde Mondialul. Titular la Inter şi lider al generaţiei sale în reprezentativa României, Chivu şi coechipierii săi, printre care şi atacantul Fiorentinei, Adrian Mutu, au ratat şansa de a participa în premieră la o ediţie de campionat mondial. Grupa României din preliminarii a fost printre cele mai dificile, iar Franţa şi Serbia au confirmat statutul de favorite“, titrează Eurosport. În primul „11“ al unei posibile echipe ideale care va rata prezenţa la turneul final din Africa de Sud se mai regăsesc nume precum Ibrahimovici (Suedia), Arşavin (Rusia), Ivan Cordoba (Columbia), Cech (Cehia), Adebayor (Togo) sau Modric (Croaţia).
Click News

Tricolorii au urcat în clasamentul FIFA
Reprezentativa de fotbal a României a urcat patru poziţii, până pe locul 32, în clasamentul Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), publicat vineri. România are 763 de puncte, iar în luna octombrie a acumulat 11 puncte. Prima reprezentativă a fost în clasamentul precedent pe locul 36, cea mai slabă clasare din istorie. Lideră a clasamentului mondial a redevenit Spania, care a acumulat 1.622 de puncte, în timp ce Brazilia a coborât pe poziţia secundă. Pe primele zece locuri ale clasamentului FIFA se află: 1. Spania 1.622p; 2. Brazilia 1.592p; 3. Olanda 1.279p; 4. Italia 1.215p; 5. Portugalia 1.181p; 6. Germania 1.170p; 7. Franţa 1.122p; 8. Argentina 1.085p; 9. Anglia 1.063p; 10. Croaţia 1.050p;
Click News

Beckham îl apără pe Henry
Englezul David Beckham l-a apărat pe atacantul francez Thierry Henry, care a jucat mingea cu mâna la faza golului prin care Franţa s-a calificat la Campionatul Mondial din 2010.  Federaţia Irlandeză de Fotbal a cerut rejucarea meciului de baraj, deoarece Franţa s-a calificat datorită unui gol neregulamentar marcat în prelungiri, însă presa scrie că şansele ca acest lucru să se întâmple sunt foarte mici. „Chiar cred că Thierry nu a făcut-o intenţionat. Îl ştiu cum este ca jucător şi ca persoană. Este un om şi un fotbalist foarte bun. Chiar nu a vrut să se întâmple aşa ceva. Este păcat că Irlanda a fost eliminată, deoarece are fani foarte entuziaşti, dar astfel de lucruri se întâmplă în fotbal“, a declarat David Beckham.
Click News

Fostul şef al federaţiei poloneze
de fotbal, anchetat

Michal Listkiewicz, fostul preşedinte al Federaţiei Poloneze de Fotbal (PZPN), a fost acuzat de fraudă, de către Parchetul din Wroclaw, a anunţat Jerzy Kasiura, purtorul de cuvânt al instituţiei respective. Listkiewicz, înlocuit în funcţia respectivă, în octombrie 2008, cu ex-internaţionalul Grzegorz Lato, a fost interogat la Parchet şi pus în libertate contra unei cauţiuni în valoare de 60.000 de zloţi (14.600 euro), conform lui Kasiura. Parchetul îi reproşează fostului preşedinte al PZPN implicarea într-un transfer ilicit de bani dinspre federaţie către clubul Widzew de Lodz, pentru suma de şapte milioane de zloţi (1,7 milioane de euro). Listkiewicz riscă o pedeapsă de până la opt ani de închisoare. Din 2008, cinci cluburi poloneze au fost retrogradate din prima ligă (în urma meciurilor trucate contra unor sume de bani), în cadrul unei vaste operaţiuni de luptă împotriva corupţiei. Peste 300 de persoane – arbitri, jucători, antrenori şi membri ai federaţiei – sunt urmărite în justiţie sau condamnate în cadrul acestei operaţiuni.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS