14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Săndoi a convocat cinci jucători
de la Ştiinţa

Selecţionerul naţionalei de tineret, Emil Săndoi, a anunţat lotul de jucători pentru partida cu Letonia, care se va disputa pe 14 noiembrie, de la ora 15.00, pe stadionul „Gloria“ din Buzău, în cadrul preliminariilor Campionatului European din 2011. Pentru acest meci, tehnicianul tinerilor tricolori a convocat cinci jucători de la Universitatea Craiova, Silviu Lung, Ştefan Bărboianu, Valerică Găman, Radu Barbu şi Mihai Costea, care se vor prezenta la reunirea programată astăzi, la ora 11.00, la Complexul Naţional de la Mogoşoaia. Iată lotul complet al naţionalei de tineret a României: Silviu Lung (Universitatea Craiova), Cezar Lungu (Steaua Bucureşti) – portari; Ştefan Bărboianu (Universitatea Craiova), Valerică Găman (Universitatea Craiova), Radu Barbu (Universitatea Craiova), Alexandru Măţel (Farul Constanţa), Paul Papp (Farul Constanţa), Vlad Chiricheş (FC Internaţional Curtea de Argeş), Cristian Melinte (USC Palermo), Cornel Râpă (FC Oţelul Galaţi) – fundaşi; Gabriel Torje (Dinamo Bucureşti), Marius Alexe (Dinamo Bucureşti), Andrei Ionescu (Steaua Bucureşti), Eric Bicfalvi (Steaua Bucureşti), Constantin Gângioveanu (FC Vaslui), Vlad Achim (Ceahlăul Piatra Neamţ), Paul Pârvulescu (Gaz Metan Mediaş), Ioan Hora (Gloria Bistriţa) – mijlocaşi; Sabrin Sburlea (FC Braşov), Mihai Costea (Universitatea Craiova), Alexandru Ioniţă (Rapid Bucureşti) şi Liviu Ganea (Astra Ploieşti) – atacanţi. După şase meciuri disputate, selecţionata de tineret a României se situează pe poziţia secundă în clasament, cu 15 puncte, la egalitate cu lidera Rusia, dar cu un golaveraj inferior.

Mutu, indisponibil două-trei săptămâni

AC Fiorentina a informat, pe site-ul său oficial, că atacantul român al formaţiei „viola“, Adrian Mutu, care a fost supus vineri unei operaţii într-o clinică din Florenţa, la meniscul genunchiului drept, va reveni pe gazon în cel mult trei săptămâni. „Mutu a fost supus unei intervenţii cu artroscopul de către doctorul Francesco Giron şi de echipa medicului Paolo Aglietti. Partea deteriorată a meniscului intern a fost rezolvată, fără complicaţii ulterioare. Revenirea pe gazon este estimată la două-trei săptămâni“, a comunicat clubul din Florenţa. „Briliantul“ a suferit o leziune la menisc în meciul câştigat de Fiorentina, scor 5-2, în compania formaţiei Debrecen, în Liga Campionilor. În aprilie, Mutu a fost operat pentru o leziune a meniscului extern stâng.

Unirea Urziceni, la judecata UEFA
UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva campioanei en-titre a României, Unirea Urziceni, pentru deficienţe în organizarea meciului cu Glasgow Rangers (1-1), disputat miercuri, la Bucureşti, în etapa a 4-a a Ligii Campionilor. Conform forului fotbalistic european, „s-au constatat deficienţe în privinţa procedurilor de intrare a spectatorilor pe stadion“. Comisia de Control şi Disciplină a UEFA va lua o decizie în acest caz pe 12 noiembrie, când va analiza şi cazul echipei Glasgow Rangers, ai cărei suporteri au avut un comportament violent la meciul de pe stadionul „Steaua“. Unirea Urziceni a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), meciul disputat miercuri, pe stadionul „Steaua“, în faţa formaţiei Glasgow Rangers, în runda a patra a grupei G a Ligii Campionilor. La pauza partidei, între fanii scoţieni şi stewarzi a izbucnit un conflict, suporterii aruncând cu scaune în direcţia forţelor de ordine. După câteva minute, stewarzii au reuşit să-i calmeze pe susţinătorii echipei scoţiene.

Victorii pentru Barca şi Real
FC Barcelona şi Real Madrid continuă să meargă umăr la umăr în prima ligă spaniolă, după ce au câştigat partidele din runda a 10-a a Primerei Division. FC Barcelona a învins, sâmbătă, pe teren propriu, pe Mallorca, cu 4-2 (Pedro ‘11, ‘40, Henry ‘42, Messi ‘86-penalty / Nunes ‘19, Keita ‘90+2), în timp ce Real Madrid s-a impus, în deplasare, în faţa concitadinei Atletico, scor 3-2, pentru „galactici“ înscriind Kaka (‘5), Marcelo (‘25) şi Higuain (‘64), în timp ce golurile gazdelor au fost marcate de Forlan (‘79) şi de Aguero (‘81). În clasament, Barcelona este lideră, cu 26 de puncte, fiind urmată, la doar un punct distanţă, de Real Madrid. Tot sâmbătă s-au mai disputat în runda a 10-a a Primerei Division următoarele partide: Tenerife – Malaga 2-2 (Martinez ‘18, Alfaro ‘27 / Edinho ‘29, Lopez ‘78) şi Getafe – Deportivo La Coruna 0-2 (Mista ‘13, Filipe ‘59). Celelalte şase meciuri ale etapei a 10-a s-au jucat aseară după următorul program: Valladolid – Xerez, Sporting Gijon – Espanyol, Racing Santander – Athletic Bilbao, Almeria – Osasuna, Valencia – Zaragoza şi FC Sevilla – Villarreal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS