14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024

Ia te uită!

Nea Mărin miliardar
Regia:
Sergiu Nicolaescu
În rolurile principale: Amza Pellea, Draga Olteanu Matei, Sebastian Papaiani, Puiu Calinescu, Stefan Bănică, Ştefan Mihăilescu-Brăila, Stela Popescu
Comedie – 1979

„Nea Mărin miliardar“ este unul dintre filmele cu cea mai mare cotă de popularitate în rândul telespectatorilor ultimelor două generaţii. Faimosul Nea Mărin, cel mai tipicar şi hazliu oltean din toate timpurile, interpretat de inegalabilul Amza Pellea, ajunge, datorită asemănării sale izbitoare cu un miliardar, să fie luat drept acesta. Din acest moment se declanşează nebunia, băşcăliosul nea Marin, cu prazul la diplomat, intrând în tot felul de situaţii hilare ca urmare a acestei confuzii de identitate.
Luat de val, nea Mărin uită că plecase la mare pentru o mică relaxare şi începe să-şi intre în rol. Gluma se îngroaşă când nevasta sa, Veta (Draga Olteanu Matei), vine pe Litoral pentru a-şi recupera soţul. Nu mica îi este mirarea când îl găseşte în braţele unei blonde, dansând romantic pe o melodie a lui Gil Dobrică, într-o scenă devenită memorabilă. Bineînţeles că şi nelipsitul şi neîndemânaticul Sucă (Sebastian Papaiani) îşi face o apariţie spectaculoasă. Filmul a primit pe site-ul de specialitate nota 8,2.

PRO TV ORA 20.30

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU