15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBăile de frumuseţe, un ritual necesar

Băile de frumuseţe, un ritual necesar

Lavanda, mierea, laptele, uleiul de măsline şi uleiurile esenţiale pot transforma un banal obicei într-un ritual de frumuseţe.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, în serile de vară recurgem la duşuri, n-ar fi rău ca ele să fie înlocuite cel puţin o dată pe săptămână cu o baie de înfrumuseţare.
Câteva plante terapeutice pot face minuni, tot astfel cum pentru purificarea organismului nimic nu este mai indicat decât o baie cu alge marine. O punguţă cu alge marine uscate, achiziţionate de la magazinele de specialitate, puse într-un săculeţ din pânză cu un sfert de oră înainte de baie nu numai că ajută la purificarea organismului, ci sunt şi un remediu excelent pentru a trata celulita şi a curăţa în profunzime porii. Şi, dacă tot e vorba de curăţarea porilor, puteţi apela şi la un gomaj făcut în casă. Veţi avea nevoie de o jumătate de ceaşcă de mălai, pe care să-l amestecaţi cu o lingură de miere. Corpul va fi masat, insistându-se asupra zonelor cu piele uscată, precum coatele, genunchii şi călcâiele.
Nu numai băile cu alge marine sunt benefice. Menta, de exemplu, este cea mai potrivită plantă pentru băile de înfrumuseţare pe timpul verii. Aroma sa răcoritoare vă poate ajuta să scăpaţi de stresul acumulat de-a lungul unei zile, contribuind, totodată, la relaxarea musculaturii.

Ingrediente

Înainte de a vă răsfăţa într-o baie cu apă şi arome de lavandă, alge marine, trandafiri, puteţi să vă preparaţi câteva tratamente care vor face minuni cu pielea dumneavoastră. Un ou, o jumătate de cană de ulei de măsline, o lingură de glicerină, o jumătate de cană de lapte praf, o picătură de ulei esenţial de iasomie, o picătură de ulei esenţial de trandafiri, şase picături de ulei esenţial de lavandă, două căni de apă se vor amesteca, obţinându-se astfel o mixtură menită să vă ajute să vă recăpătaţi sănătatea şi frumuseţea pielii. Aceasta va fi adăugată în apa de baie, care în nici un caz nu va trebui să fie fierbinte. O baie cu apă fierbinte nu se va regăsi niciodată printre recomandările specialiştilor căci apa fierbinte înlătură stratul protector de grăsimi de la suprafaţa pielii. În cazul în care această reţetă vi se pare prea complicată, puteţi recurge la un tratament mai uşor, menit să vă hidrateze pielea uscată şi iritată. De această dată, veţi avea nevoie de patru ceşti de lapte praf, una de apă fierbinte, o jumătate de ceaşcă de muşeţel uscat sau cinci pliculeţe de muşeţel. Apa fierbinte se toarnă peste muşeţel şi se lasă 20 de minute. Apoi se strecoară lichidul obţinut, amestecat cu laptele praf, şi se adaugă în apa din cadă.
Laptele hidratează pielea, în timp ce muşeţelul calmează zonele iritate şi previne apariţia unor infecţii.
În apa de baie se poate adăuga şi alt amestec. De această dată, ingredientele sunt: o cană de ulei (ulei de masaj, ulei pentru copii), o jumătate de cană de miere, o jumătate de cană de şampon sau gel de duş fără parfum şi o lingură de ulei esenţial de vanilie. Ele se vor amesteca, iar un sfert din conţinut se toarnă în cadă.
Baia cu vin şi miere vă hidratează şi curăţă pielea. Va trebui să amestecaţi patru ceşti de vin roşu şi una de miere, ambelele ingrediente fiind cunoscute pentru efectele lor miraculoase asupra pielii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS