9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Zece primării fără viceprimari
Zece primării din Gorj, dintr-un total de 70, nu au încă viceprimari. Conducerea prefecturii susţine că instituţia face demersuri pe lângă reprezentaţii administraţiei publice locale pentru a intra în legalitate, însă nu pot obliga consilierii locali să-şi desemneze viceprimarul într-un anumit termen: „Legea nu menţionează când trebuie să fie desemnat viceprimarul. Unii pot să îl numească şi în ultima zi de mandat a primarului. La Fărcăşeşti, viceprimarul revocat a ajuns în instanţă cu membrii consiliului local. La Schela şi la Jupâneşti, primarii nu sunt dornici de a avea viceprimari“, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

A condus fără permis şi a părăsit locul accidentului
Alin T., de 22 de ani, din Drobeta Turnu Severin, aflat la volanul unui autoturism, a lovit miercuri, în localitate, mai multe maşini parcate regulamentar şi a părăsit locul accidentului. Proprietarii autovehiculelor avariate au sunat la poliţie, iar oamenii legii l-au identificat. „În timp ce conducea un autoturism BMW, pe strada Cicero, din municipiu, Alin T. a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale. Acesta a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Ulterior, oamenii legii l-au găsit, iar din verificările efectuate s-a stabilit că acesta nu avea permis de conducere“, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Mehedinţi, Carin Sică. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis.

Prinşi la furat de lemne
Jandarmii gorjeni au prins miercuri, în zona împădurită a comunei Băleşti, patru persoane care au tăiat cu ajutorul unui motoferăstrău 13 arbori, nemarcaţi silvic. Hoţii i-au transportat cu ajutorul a patru căruţe. În urma stabilirii identităţii persoanelor depistate a reieşit faptul că una dintre acestea are antecedente penale şi a mai fost depistată de jandarmi săvârşind o faptă similară. Celor în cauză le-au fost întocmite actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi sustragere a copacilor tăiaţi, iar dosarul cauzei urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Delictele silvice vor fi şi în continuare în atenţia jandarmilor, întrucât s-a constatat că în ultima perioadă acestea au luat amploare.

După gratii pentru 29 de zile
Bărbatul din Drobeta Turnu Severin care în urmă cu câteva zile şi-a omorât concubina cu o lovitură de cuţit, a fost prezentat ieri Tribunalului Mehedinţi. „Vasile C., de 34 de ani, autorul omorului comis pe 4 noiembrie, a fost prezentat (astăzi – n.r.) Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă, schimbându-se încadrarea juridică din infracţiunea de omor în omor deosebit de grav. În urma examinării dosarului, judecătorul a emis mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile“, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Mehedinţi, Carin Sică.

Moarte suspectă
O bătrână de 92 de ani din localitatea mehedinţeană Bala a fost găsită de familie moartă în casă. Medicul de familie a fost solicitat să elibereze certificatul de deces, dar, constatând mai multe leziuni pe corpul bătrânei, a anunţat poliţia. „Pe 5 noiembrie, medicul de familie din localitatea Bala a sesizat oamenii legii cu privire la faptul că a fost solicitat să elibereze un certificat de deces pentru Domnica S., de 92 de ani, din comuna Bala, judeţul Mehedinţi. În momentul examinării cadavrului, medicul a observat că acesta prezintă mai multe echimoze pe corp şi are mâna fracturată, fapt pentru care a refuzat să elibereze certificatul de deces. Întrucât nu se cunosc circumstanţele în care s-au provocat vătămările de pe cadavru, acesta a fost ridicat şi transportat la morgă, în vederea efectuării necropsiei“, a declarat purtătoarea de cuvânt a IPJ Mehedinţi, Carin Sică. Ancheta continuă, iar în funcţie de concluziile raportului medico-legal se vor propune măsurile în cauză.

Modernizare de drum, fără avize
Societatea care reabilitează drumul dintre Bengeşti-Ciocadia şi Sebeş a fost amendată de poliţiştii gorjeni pentru că a început lucrările fără să obţină şi avizele necesare. SC Rostrade SRL, sucursala Adunaţii Copăceni, a fost sancţionată de două ori pentru că a demarat lucrările de modernizare a drumului fără avizul Poliţiei Rutiere. După cum a declarat inspectorul Lucian Brâncuşi, din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere Gorj, firma Rostrade a impus restricţii de circulaţie sau a deviat pe porţiuni scurte traseul iniţial şi nu a anunţat Poliţia Rutieră. Valoarea sancţiunilor este de 10.800 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS