20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSite-uri indispensabile

Site-uri indispensabile

Amazon, Bbc, eBay şi Delicious sunt doar câteva dintre site-urile alese de Time pe baza sintagmei „fără ele, nu am putea trăi“.

 

Internauţii obişnuiţi să îşi petreacă mare parte din timp în căutarea ştirilor şi informaţiilor au, cu siguranţă, o listă cu adresele preferate, pe care le accesează ori de câte ori au ocazia. Un internaut organizat şi responsabil ştie pe ce site să caute pentru a găsi un răspuns la orice întrebare care i-ar veni în minte. De exemplu, dacă ar vrea să afle ce distanţă trebuie să parcurgă de la destinaţia de vacanţă şi până acasă, accesând ViaMichelin sau Google, îşi poate lămuri dilema şi poate afla şi drumul cel mai scurt pentru a ajunge la destinaţie. În cazul în care are nevoie de mai multe informaţii despre o personalitate sau despre un anumit eveniment istoric, nimic mai simplu: Wikipedia este mereu „la post“ cu datele necesare. Dacă vreţi să vă puneţi la curent cu cele mai proaspete ştiri, nu trebuie decât să accesaţi Google News. Şi exemplele nu se opresc aici. Pe internet puteţi găsi mult site-uri utile. Time on line a adunat cele 25 de adrese „fără de care nu am putea trăi“, dispuse nu în ordinea importanţei, ci în ordine alfabetică. Alfabetul internautului începe cu cel mai mare şi cel mai „bătrân“ dintre site-urile de vânzări on line, clasicul Amazon, care în aceste zile şi-a adjudecat primul loc în clasamentul celor mai importante 100 de companii din domeniul Information Technology în 2007, clasament întocmit de prestigioasa publicaţie Business Week.

 

Informaţii şi cumpărături on line

 

Din rândul site-urilor de informaţii, lider de necontestat este BBC, bogat în materiale multimediale şi ştiri din lume în 33 de limbi. Nu trebuie omis nici Digg, alimentat cu sesizări din partea utilizatorilor. Alt site foarte popular printre internauţi este del.icio.us, care a deschis drumul aşa-numitului web social şi care a revoluţionat piaţa aplicaţiilor de social bookmarking. Din listă face parte şi Facebook, un serviciu care permite utilizatorilor să păstreze legătura cu persoanele din propriul anturaj şi Flickr, paradisul albumelor fotografice digitale. Din clasamentul întocmit de Time nu puteau lipsi liderul absolut al licitaţiilor on line, eBay şi nici gama de servicii oferite de marele G de la Mountain View. Alte nume sunt clasicul Yahoo! şi Technorati, la rândul său un motor de căutare, dar care este dedicat în exclusivitate blogurilor. Pentru cinefili, adevăratul paradis virtual este, fără îndoială, Internet Movie Database, o enormă arhivă on line, care conţine informaţii despre filme, dar şi despre jocuri, reclame sau programe de televiziune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS