5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSarmalute cu legume si ciuperci

Sarmalute cu legume si ciuperci

Pentru ca suntem in postul Pastelui, va recomandam sa incercati o reteta gustoasa si hranitoare de sarmalute cu legume si ciuperci. E preferabil sa o faceti in week-end, când puteti sa stati mai mult timp in bucatarie.


Ingrediente


Pentru umplutura: 1 kg ciuperci proaspete; 5 morcovi mari; 2 pastârnaci; 5 cepe mijlocii; 1 radacina patrunjel; 1 legatura patrunjel verde; 1 radacina telina mica; 1 cana orez; 200 ml ulei; sare, piper; 500 ml apa.


Pentru foi: 2 verze murate de marime medie.


Pentru sos: 2 linguri bulion; 1 cana zeama de varza; apa.


Mod de preparare:


Se aleg foile de varza si se taie aproximativ 50 de bucati. Se pregatesc legumele pentru umplutura. Se curata, apoi ceapa se taie mica, morcovul si celelalte radacinoase se dau pe razatoare, se spala orezul, se curata si se taie marunt ciupercile. Se pune intr-o tigaie uleiul si se incinge, se adauga ceapa, se caleste putin, apoi se adauga ciupercile taiate si se lasa sa fiarba 15 minute, amestecând continuu. Se adauga radacinoasele date pe razatoare si se continua fierberea pâna se inmoaie ingredientele. Se adauga orezul si 500 ml apa si se mai lasa sa fiarba pâna se inmoaie orezul pe jumatate.


Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust. Se umplu foile de varza cu umplutura, se asaza in vasul in care s-a tocat in prealabil varza, se acopera si deasupra cu varza tocata, se pune zeama de la varza, bulionul si apa cât sa acopere sarmalutele. Se fierb 2 ore – 2 ore si jumatate, pâna se inmoaie varza, având grija sa mai completam cu apa.


Timp de preparare: 4 ore


Complexitate: medie


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS