Timp de preparare: 1 ora si 20 de minute
Ingrediente pentru umplutura:
0,5 kg ciuperci, taiate felii, 50 g slanina afumata, o ceapa tocata, 30 g unt, o lingura marar tocat, o lingurita cimbru.
Ingrediente pentru rulada:
1,5 kg pulpa de porc dezosata, ata pentru legat, 2 lingurite sare grunjoasa, o lingura ulei.
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 220 de grade Celsius. Topiti untul intr-un vas si caliti ciupercile si ceapa la foc mic, timp de 15 minute, pâna când se inmoaie si se evapora tot lichidul. Dupa ce se racesc, amestecati intr-un bol ingredientele ramase pentru umplutura. Presarati un praf de sare si piper negru si amestecati bine. Asezati carnea pe planseta si taiati pulpa in lungime, astfel incât sa obtineti o bucata ca o foaie. Bateti carnea cu ciocanul de snitele si apoi intindeti umplutura. Rulati si legati cu ata, la distante de 2 cm. Asezati rulada in tava si bagati-o la cuptor circa 25 de minute. Dupa aceea, micsorati flacara cuptorului si mai lasati timp de o ora. Inainte de a portiona rulada, lasati-o sa stea 5 minute. Asezati rulada pe planseta de lemn, scoateti ata si taiati felii. Se serveste cu cartofi rumeniti si sote de fasole verde.