22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Tort Tinkerbelle

Ingrediente:


Blatul: 450 g faina, 225 g zahar + 50 g zahar tos, 2 lingurite si jumatate praf de copt, 1/2 lingurita sare, 7 linguri ulei, 3 linguri suc de lamâie, 5 linguri apa, coaja de lamâie rasa, câteva picaturi esenta de lamâie (sau vanilie), 3 galbenusuri, 8 albusuri.


Siropul: o cana cu apa, o cana cu zahar, coaja de lamâie, o lingura din siropul preferat de dumneavoastra (rom, vanilie, migdale etc.).


Crema: 2 pachete de brânza Philadelphia (la temperatura camerei), 1 pachet de unt (la temperatura camerei), 225 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat.


Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul la 165 de grade Celsius. Se tapeteaza trei forme de aproximativ 22 cm. Se combina faina cu 225 g zahar, cu praful de copt, sarea si se amesteca pâna se obtine o pasta omogena.


Intr-un bol se amesteca uleiul, zeama de lamâie, apa, coaja de lamâie, esenta si galbenusurile, batându-se bine cu un tel. Se rastoarna amestecul lichid peste faina si se bate cu mixerul la viteza medie pâna este omogenizata.


Se pun albusurile intr-un bol si se bat spuma ca pentru bezea. Se adauga treptat cele 50 g zahar si se bat pâna se formeaza o bezea tare. Se adauga incet 1/4 din bezea la compozitia de faina, amestecându-se de jos in sus. Se repeta pâna se incorporeaza toata bezeaua fara sa se amestece prea vârtos.


Se imparte coca in mod egal in cele trei forme. Se sparg basicile de aer trecând un cutit prin coca. Se coc la 160 de grade Celsius pentru 20 de minute sau pâna devin aurii si scobitoarea introdusa in mijlocul blatului iese curata. Se lasa in forma zece minute, apoi se scot si se lasa sa se raceasca.


Se insiropeaza blaturile apoi se unge fiecare felie cu crema si deasupra se asaza capsuni feliate. Se asaza blaturile unul peste altul. Se imbraca tortul in crema de umplutura sau frisca. Se decoreaza cu fructe proaspete sau flori din martipan sau fondant.


Crema: se freaca brânza cu untul, zaharul pudra si cu zaharul vanilat pâna se combina foarte bine. Se da la frigider pâna se intareste atât cât se poate intinde usor pe blat.


Decoratii: frisca in care se pune colorant alimentar, flori de martipan si cristale de zahar colorat.


Timp de preparare: 2 ore.


Complexitate: medie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS