13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Invazie de melci uriasi in Barbados


 Locuitorii Insulei Barbados se lupta din rasputeri sa faca fata invaziei de melci africani uriasi. Dupa cum informeaza Krone.at, noapte de noapte, melcii iau cu asalt culturile de bababe si papaya, locuitorii temându-se foarte tare ca aceasta invazie le va distruge, pe lânga recolta, si sanatatea. Locuitorii insulei au cerut autoritatilor sa ia imediat masuri impotriva gasteropodelor, care au o cochilie cu un diametru de pâna la 25 de centimetri si care se pot hrani din peste 500 de specii de plante. Deja s-au format echipe de voluntari care incearca sa lupte impotriva melcilor cu pesticide, oferindu-se chiar si recompense pentru persoanele care reusesc sa scape fermele de melci.


Dependent de inmormântari


Un brazilian a marturisit ca este dependent de inmormântari. Dupa cum informeaza site-ul ananova.com, in ultimii 20 de ani, Luis Squarisi, de 42 de ani, din Batatais, a participat la toate inmormântarile din orasul sau si a renuntat la slujba pe care o avea pentru a-si putea satisface dependenta. Squarisi a povestit pentru postul de televiziune EPTV: „Primul lucru pe care il fac dimineata este sa dau drumul la radio pentru a afla daca a murit cineva, iar daca nu se anunta nimic, atunci sun la spitale si la compania de pompe funebre din oras“. Sao Vicente, purtatorul de cuvânt al companiei de pompe funebre, a declarat: „Nu vrem sa faca nici un fel de terapie, toata lumea se asteapta sa-l vada la inmormântari. Daca ar inceta sa apara la inmormântari, multa lume i-ar simti lipsa si multi ar fi dezamagiti, pentru ca este deja celebru“.


Auditii pentru papagali


Lumea filmului invita toti papagalii curajosi sa-si incerce norocul pentru a obtine un rol in urmatoarea pelicula din seria „Piratii din Caraibe“. Dupa cum informeaza site-ul mirror.co.uk, pasarea care va trece de auditiile ce vor avea loc la sediul Disney din Hammersmith pe 16 noiembrie va ajunge pe Insula Dominica impreuna cu Johnny Depp, Keira Knightley si Orlando Bloom pentru filmarile celei de-a treia parti a seriei de aventuri. Papagalul ales va fi desemnat si „purtator oficial de cuvânt“ pentru lansarea pe DVD a peliculei „Cufarul Omului Mort“, a doua parte a „Piratilor din Caraibe“. Se pare ca membrii juriului cauta un papagal care vorbeste si poate invata repede replicile, dar au declarat ca in nici un caz nu vor alege un papagal obraznic.


Scufita Rosie – „mai tare“ decât Harry Potter


In ciuda maniei Harry Potter, care a cuprins in ultimii ani planeta, Scufita Rosie ramâne in continuare cel mai iubit personaj de fantezie. Dupa cum informeaza Krone.at, un sondaj al postului de televiziune pentru copii Nickelodeon a scos in evidenta faptul ca jumatate dintre parinti prefera sa le citeasca odraslelor lor povestile clasice. Printre celelalte basme care au reusit sa intre in Top Ten se afla „Povestea celor trei purcelusi“, „Cenusareasa“ sau „Alba-ca-Zapada“. Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 3.000 de parinti din Marea Britanie.


Kate Moss, de la moda la muzica


Simon Cowell i-a propus topmodelului Kate Moss o colaborare in domeniul muzicii, informeaza site-ul femalefirst.co.uk. Cowell este de parere ca Moss indeplineste toate calitatile unei soliste pop si si-a propus sa o initieze pe aceasta in industria muzicala. „Mi-ar placea sa-i ofer lui Kate un contract de inregistrari, indiferent daca stie sau nu sa cânte. Kate Moss este o vedeta. Oamenii devin imediat interesati când aud ca este vorba despre Kate“, a declarat Simon. Ideea de a o transorfma pe Moss intr-un star pop i-a venit lui Simon atunci când a vazut-o pe aceasta cât de naturala era pe scena in timpul concertului de la Dublin sustinut de formatia prietenului ei, rockerul Pete Doherty. Pe lânga faptul ca si-a etalat pe scena talentul vocal ascuns impreuna cu formatia lui Pete, Moss a cântat in duet cu Bobby Gillespie, solistul trupei Primal Scream, melodia „Some Velvet Morning“.


Elle Macpherson – victima unui jaf


Topmodelul Elle Macpherson a fost recent victima unui jaf, informeaza site-ul infoshowbiz.com. Prezenta la o petrecere cu scop caritabil in Londra, Macpherson a fost agresata de un hot care a incercat sa-i fure geanta. Incidentul s-a petrecut in timp ce vedeta se indrepta spre covorul rosu, pe care urma sa paseasca in calitate de invitat special al evenimentului. „Am ramas cu totii ingroziti când am vazut un barbat cu capul acoperit care s-a napustit asupra lui Elle. Când a incercat sa-i smulga geanta, aceasta a dat dovada de spirit de prezenta, reusind sa se apere singura“, a declarat un martor al incidentului.


Kevin Spacey si Natalie Imbruglia s-au numarat printre vedetele prezente la eveniment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS