23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn profesor si un barbier - mentorii actorului Denzel Washington

Un profesor si un barbier – mentorii actorului Denzel Washington

Multi oameni de succes au inceput de jos, iar persoanele pe care le-au intâlnit de-a lungul vietii le-au influentat cariera. Despre persoanele care sunt in spatele unor alegeri importante ale unor nume celebre vorbeste actorul american Denzel Washington in cartea „A Hand to Guide Me“.


Vedeta unor filme de succes precum „Dosarul Pelican“ sau „Colectionarul de oase“ a dezvaluit in cartea sa ca drumul sau in viata s-a indreptat catre cinematografie ca urmare a influentei pe care au avut-o asupra sa un fost profesor si un barbier. In cartea intitulata „A Hand to Guide Me“, care contine peste 70 de eseuri scrise de vedete din lumea sportului, oameni de afaceri, lideri politici, actori si muzicieni, fiecare vorbeste despre cei care au reprezentat pentru ei adevarati mentori in perioada tineretii.


„Exista o multime de persoane in spatele oamenilor de succes, persoane care ramân in umbra, insa care au influentat carierele acestora. Asa s-a intâmplat in cazul lui Bill Clinton, Jimmy Carter si George Steinbrenners“, a declarat Denzel intr-un interviu acordat recent.


Cei doi fosti presedinti americani si proprietarul echipei Yankees din New York nu sunt singurii care vorbesc despre cei care i-au inspirat in tinerete. In cartea respectiva se regasesc si dezvaluiri ale rockerului John Mellencamp, ale actritei Whoopi Goldberg si ale boxerului Mohammad Ali.


O carte in scopuri caritabile


In ceea ce-l priveste pe cunoscutul actor american Denzel Washington, acesta a dezvaluit ca a fost „inspirat“ de un profesor de engleza in perioada in care locuia in orasul sau natal Mount Vernon, din statul New York. Denzel a povestit ca in fiecare dimineata profesorul isi obliga elevii sa citeasca New York Times. Denzel a mai povestit ca a fost, de asemenea, influentat in alegerile pe care le-a facut in viata de un barbier la salonul caruia era angajat sa mature.


„Toti avem potentialul de a inspira si a-i influenta pe tineri“, a declarat Washington, care spera ca prin vânzarea cartii sale sa adune bani pentru tinerii care au nevoie de sprijin financiar.


Danzel Washington a câstigat premiul Oscar la categoria cel mai bun actor pentru prestatia sa din filmul „Training Day“ si alt premiu Oscar la categoria cel mai bun actor intr-un rol secundar in anul 1989 pentru rolul interpretat in filmul „Glory“. Viitorul film in care actorul american va fi protagonist este „Deja vu“, un science fiction care va fi lansat pe marile ecrane pe 22 noiembrie. In pelicula respectiva, Denzel interpreteaza rolul unui agent FBI, care are capacitatea de a calatori in timp. El se indragosteste de o femeie in momentul in care aceasta era asasinata.


Washington a scris cartea „A Hand to Guide Me“ pentru a aduna fonduri in favoarea organizatiei „Boys and Girls Clubs of America“, cu sediul in Atlanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS