17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoamnele - obsedate de tinuta vestimentara

Doamnele – obsedate de tinuta vestimentara

In cazul in care va numarati printre milioanele de reprezentante ale sexului frumos care macar o data in viata sau, de ce nu, in fiecare dimineata au pronuntat fatidica fraza: „Nu am cu ce sa ma imbrac“, in cele ce urmeaza veti gasi o serie de sfaturi care poate va ajuta un pic. 


Recent, a fost lansat in Italia un fel de ghid de shopping al jurnalistei Cinzia Felicetti, in care autoarea, folosindu-se un pic de ironie, dar si de experienta personala, a pus la punct un „manual“ amuzant, la indemâna oricui si cu un titlul sugestiv „Io compro da sola“ („Eu imi fac cumparaturile singura“), din care cititoarele pot afla câteva „smecherii“ pentru a avea o garderoba perfecta. Pentru ca, la urma urmei, problema este mereu aceeasi: sa ne dam seama care sunt hainele potrivite pentru corpul nostru sau pieptanatura care ne face mai atragatoare, care sa ne ajute sa avem mai multa consideratie fata de propria persoana, indiferent daca am trecut binisor de prima tinerete sau silueta nu mai este cea de altadata. Pe scurt, o veche vorba din batrâni, conform careia „haina face pe om“, pare a fi mai adevarata ca niciodata.


Fiecare doamna cu fizicul ei


Indiferent daca aveti o silueta tip „para“, „clepsidra“ sau „mar“ ori aveti un chip rotund sau oval, Felicetti are un sfat pentru fiecare. In opinia jurnalistei italiene, pentru fiecare tip de silueta exista anumite articole vestimentare care atenueaza sau ascund imperfectiunile. Fusta lunga sau scurta? Pantaloni mulati sau largi? Carouri, imprimeuri sau monocolor? Coada sau parul vâlvoi? Solutia este la indemâna oricui. La urma urmei, cine dintre dumneavoastra nu si-a dorit la un moment dat un fel de „personal shopper“, acel consilier perfect care sa stie exact ce vi se potriveste si ce nu? La fel ca actritele de la Hollywood, care gratie sfaturilor acestor asistenti reusesc sa descopere mereu tipul de vestimentatie ce li se potriveste si care le ascunde imperfectiunile si scoate in evidenta punctele „forte“. Doamnele de rând, in schimb, pierd timp pretios in fata sifonierului ravasit, cautând cu disperare si probând ore in sir combinatii, care de multe ori, din pacate, sunt complet gresite. Convinse ca oricum nu gasesc nimic in sifonier, multe reprezentante ale sexului frumos au tendinta sa dea navala in magazine si sa cumpere ceva nou, indiferent daca pentru asta scot din portofel si ultimul banut, pentru ca la final rezultatul sa fie doar un umeras in plus un sifonier.


Sfaturi pentru un „personal shopper“ perfect


Pentru doamnele ceva mai rotunjoare, care doresc sa se specializeze in arta „camouflage chic“, regula numarul unu este sa opteze pentru monocolor. De preferinta tonalitati inchise, pe care sa le purtati din cap pâna in picioare. Asadar, unda verde pentru „total black“, combinat cu diverse accesorii, de preferinta colorate si cu forme inedite. Regula numarul doi: alegeti liniile verticale, pentru ca, potrivit autoarei, „cu cât este mai mare viteza cu care ochiul parcurge o linie, cu atât aceasta va parea mai lunga si mai subtila“. Pentru doamnele cu fizic in forma de para sau, altfel spus, cu bustul mic si un posterior marisor, unda verde pentru sutienele push-up si decolteul amplu, combinate cu fuste largi si monocolore. Un „nu“ categoric pliurilor de orice fel. Pentru siluetele tip „mar“, care tind sa acumuleze grasime pe abdomen si brate, secretul este de a transfera atentia asupra picioarelor, purtând fuste ceva mai mulate, sau pantaloni scurti si bermude. In caz ca aveti picioare ceva mai groase si glezne robuste, evitati fustele mini sau pantalonii pescaresti. In plus, sa aruncati orice ciorap alb din garderoba, „care face sa para groase chiar si grisinele manechinelor de pe podium“. In opinia autoarei, in general, când ceva vi se potriveste, pareti cam cu trei kilograme mai slaba si va simtiti de zece ori mai bine.


Imbracati-va cu stil


In cazul in care mama natura nu v-a inzestrat cu un decolteu prea generos, Cinzia Felicetti are si pentru dumneavoastra câteva sfaturi utile. „Da“ decolteurilor adânci, „nu“ celor discrete si rotunde; „nu“ si corsetelor; „da“ tinutelor „multistrat“, de tip pulover in V, iar pe dedesubt o camasa sau un tricou care mascheaza bustul plat. Un „da“ categoric si pentru pantalonii largi, cu croiala masculina si cu talie joasa.


Si la final, câteva sfaturi pentru femeile trecute de 35 de ani, care ar vrea sa opreasca timpul in loc. In primul rând, nu va imbracati ca o adolescenta, pentru ca efectul pe care il veti obtine este exact opus celui la care aspirati. Mai bine daruiti fustele scurte surorii dumneavoastra mai mici si purtati costumatii sobre, cu stil. Nu incercati sa fiti in pas cu ultimele tendinte, ci doar cu cele care va scot in valoare corpul. Regula generala, care se aplica pentru toate doamnele, este simpla. Haina pe care o purtam ne reprezinta atât fizic, cât si psihic, prin urmare, garderoba ideala tine cont de tendinte, insa mai ales de anumite variabile personale, cum ar fi temperamentul, stilul de viata, vârsta din buletin, dar si cea psihica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS