16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024

„Ice Ice Baby“

Vanilla Ice, al carui nume real este Rob Van Winkle, este cunoscut in lumea muzicii pentru celebrul hit „Ice Ice Baby“, care a „devastat“ clasamentele de specialitate din anii ’90.


Când si-a inceput cariera muzicala, la 21 de ani, Van Winkle a fost aspru criticat in show-bizz, fiind calificat drept un impostor care se foloseste de o forma de arta a cântaretilor de culoare – rap-ul – pentru a obtine succes. Dar americanul, nascut in Texas, avea sa le raspunda tuturor acestora dupa decernarea premiilor American Music, in 1991, prin cuvinte caracteristice jargonului folosit in cercurile persoanelor de culoare.


Insa succesul lui Van Winkle nu a durat mult. La un moment dat, s-a constatat ca „Ice Ice Baby“ era o copie a celebrei piese „Under Pressure“, realizata de Queen in colaborare cu David Bowie. Problema a fost rezolvata in cele din urma intr-un tribunal.


Dupa decaderea publica suferita, Van Winkle a inceput sa consume heroina, cocaina si Ecstasy, droguri care aproape i-au semnat condamnarea la moarte. El a fost salvat de câtiva prieteni care l-au internat de urgenta intr-un spital. Acesta a fost momentul in care cântaretul a realizat ca viata nu se rezuma doar la celebritate si bani.


In prezent, Van Winkle locuieste in Florida impreuna cu sotia sa, Laura, si doua fiice – Dusti Rain, de cinci ani, si Keelee Breeze, de doi ani. Desi a depasit momentele grele din cariera, renuntând la muzica, americanul inca invinuieste industria show-bizz-ului pentru problemele pe care le-a avut de infruntat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS