20.7 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinBeneficiile râsului

Beneficiile râsului

„Râsul este cel mai bun medicament“ – nu este vorba de o simpla zicala, ci de un sfat medical cât se poate de real. Beneficiile fizice si emotionale ale râsului sunt mult mai mari decât si-au imaginat cercetatorii, pâna acum 25 de ani.


Râsul este considerat un ajutor esential pentru sanatate. Acest gest creste presiunea sângelui cu pâna la 20 la suta, in timp ce stresul poate scadea cu aproape 35 de procente. De asemenea, râsul ajuta oamenii sa treaca peste cele mai grele situatii cauzate de stres sau de diverse probleme de sanatate.


Bolnavii de diabet au inregistrat rezultate semnificative in urma unui studiu recent; in timpul cinei, ei au avut posibilitatea sa priveasca materiale video amuzante. Acest fapt a condus la un control mai bun asupra continutului de zahar, in timpul mesei. Intr-un test comparativ, persoanele care au urmarit filmulete amuzante au inregistrat o presiune mai scazuta a zaharului in sânge decât cei care au privit un film documentar.


In timp, specialistii au mai stabilit ca râsul reduce si reactiile alergice. El ajuta sistemul imunitar crescând numarul celulelor T, precum si al imunoglobulinei. Totodata, s-a demonstrat stiintific ca râsul reduce durerea in cazul pacientilor aflati in stadiu postoperator si ii ajuta sa se relaxeze pe cei care urmeaza sa fie supusi unei interventii chirurgicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS