13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

RETETA SAPTAMÂNII

Pulpe de iepure cu usturoi


Ingrediente:


– 1,2 kg varza creata;


– 16 catei de usturoi;


– 4 pulpe mari de iepure sau un iepure intreg


– 4 linguri de ulei;


– o foaie de dafin;


– cimbrisor;


– o lingura de faina.


Mod de preparare


Varza creata se taie fideluta si se opareste in apa clocotita si sarata. Se scurge de apa. Pulpele de iepure se sareaza si pipereaza, apoi se frig in ulei pâna se albeste carnea. Se scot pulpele. In uleiul ramas se caleste usturoiul doua minute apoi se adauga varza creata. Se calesc doua-trei minute sub capac. Peste varza se aseaza pulpele, foaia de dafin, cimbrisorul si se toarna apa. Se fierbe 25 de minute in cratita sub capac pâna carnea se patrunde. Cu faina si putina apa se ingroasa sosul din cratita. Preparatul se poate servi cu un vin alb sec.


Pofta buna!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS